Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Delegaţie a landului Brandenburg, partener al Regiunii Centru, la Alba Iulia. Thomas Gerlach: Investitorii germani sunt interesaţi de judeţul Alba

Publicat

Marţi, la Alba Iulia, a fost prezentă o delegație parlamentară a landului Brandenburg, condusă de președinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului landului german, Barbara Richstein. Anul 2013 marchează 10 ani de parteneriat între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg.

Această colaborare a dus şi la semnarea Convenţiei de Twinning în cadrul Proiectului de Twinning Regional sub denumirea Implementarea Planului Naţional de Dezvoltare. În cadrul colaborării la nivelul ADR Centru şi Regiunea Centru a fost creat Organismul pentru Implementarea FEDR prin intermediul POR, au fost elaborate planurile regionale 2004-2006, 2007-2013 şi un atlas demografic – cu prognoză a populaţiei până în anul 2015. Potrivit directorului ADR Centru, Simion Creţu, în cadrul celor trei proiecte de twinning, instituţia a beneficiat de 31 de experţi din landul Brandenburg şi Berlin, iar membrii ADR la rândul lor au fost în şapte vizite de lucru în landul Brandenburg şi Berlin.

La întâlnirea de marţi au participat președinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului landului german, Barbara Richstein, preşedintele CJ Alba şi vicepreşedinte ADR Centru, Ion Dumitrel, directorul ADR Centru, Simion Creţu, consulul general al Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach, reprezentantul Oficial al landului Brandenburg în relația de parteneriat cu Regiunea Centru, Birgit Schliewenz, vicepreşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke, parlamentari din landul Brandenburg, autorităţi locale din judeţul Alba, directori de instituţii publice din Alba Iulia, experţi parlamentari germani şi reprezentanţi ai parteneriatului bilateral Brandenburg-Centru.

Colaborarea între Regiunea Centru şi landul Brandenburg a debutat în perioada 2002-2003, odată cu aprobarea convenției încheiate în cadrul proiectului de twinning regional pentru implementarea Planului Naţional de Dezvoltare şi s-a dezvoltat continuu, prin intermediul altor proiecte şi iniţiative parteneriale.

În anii ce au urmat, în cadrul a trei proiecte de twinning realizate, activitatea s-a concentrat asupra dezvoltării capacităţii instituţionale a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, în vederea coordonării procesului de dezvoltare regională.

Pe lângă activităţile specifice colaborării inter-regionale, s-au dezvoltat și alte parteneriate între cele două regiuni, precum și colaborări punctuale în diferite proiecte europene. Un rezultat al convenţiei Twinning este şi funcţionarea organizaţiei ADR Centru pe două domenii de activitate separate: dezvoltare regională şi Organism Intermediar POR.

Consulul general al Germaniei la Sibiu, Thomas Gerlach a declarat în cadrul conferinţei de presă la Alba Iulia că prin cadrul convenţiei twinning, investitorii germani sunt interesaţi de judeţul Alba, iar ca exemplu a oferit compania Bosch şi concernul Daimler.

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că este convins că parteneriatul cu landul Brandenburg va continua, pentru că „mai avem paşi de făcut să lucrăm în toată regiunea nemţeşte”.

Citește și Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro »

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax