Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Delegație comună a județului Alba și a ADR Centru, primită de ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu

Publicat

O delegație a Județului Alba a fost primită luni, 27 ianuarie, la Ambasada României de la Berlin. Membrii delegației s-au întâlnit cu ambasadorul României, Emil Hurezeanu. Potrivit Ambasadei, a fost vorba despre o vizită de curtoazie.

Din delegație au făcut parte președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, directorul general al Agenției de Dezvoltare – ADR Centru, Simion Crețu și directorul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Gabriel Rustoiu.

  • Colaborarea Regiunii Centru cu Landul Brandenburg si alte organizații din Germania a jucat un rol important in ansamblul acțiunilor de cooperare pe care ADR Centru le-a avut până în prezent. Brandenburg a fost primul partener german cu care am colaborat si a rămas o prezență constantă și fidelă în lista colaboratorilor noștri. Colaborarea dintre cele două regiuni a debutat în anul 2002 cu proiectele de twinning regional, care au contribuit la dezvoltarea capacității instituționale a Agenției și apoi am reușit să dezvoltăm proiecte de cooperare economică. Acestea au reprezentat o tema constantă în dezvoltarea parteneriatului nostru. Acum, ne dorim să colaborăm cu Ambasada României, pentru a prezenta întregii Germanii și la nivel internațional oportunitățile pe care le are regiunea noastră” – Simion Crețu, director general ADR Centru.

”Discuțiile au vizat dimensiunea economică a relațiilor bilaterale, pe marginea evoluțiilor importante ale investițiilor germane în județele regiunii (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), cât și cea culturală. De asemenea, au fost abordate două proiecte de colaborare pentru perioada următoare, între Regiunea Centru și landurile federale” au transmis reprezentanții Ambasadei României la Berlin.

”Discutând cu conducerea Agentiei de Dezvoltare Regionala Centru și cu reprezentanții județului Alba, am văzut că se utilizează din plin cunoștintele preluate de la partenerii din Germania. ADR Centru ne-a prezentat teme privind îmbunătățirea climatului socio-economic și creșterea competitivității regionale, dar și în domeniul schimburilor culturale.

În luna iulie, Germania va prelua Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și dorim să colaborăm cu Regiunea Centru pentru a realiza aici, la Ambasada din Berlin, un eveniment prin care sa celebrăm acest eveniment și să aniversăm în mod deosebit cei 140 de ani de cooperare româno-germană, ce se vor împlini în acest an. Lucrăm cu experții noștri și cei ai regiunii, pentru a stabili un calendar potrivit pentru organizarea unei prezentări economice a Regiunii Centru, cât mai curând în acest an”, a declarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania, potrivit unui comunicat pe acest subiect, trimis de ADR Centru.

Ambasada română din Berlin are capacitatea să coaguleze interesul instituțiilor de stat germane: Parlamentul și Cancelaria federală, ai Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanți ai guvernului și parlamentului din Landul Brandenburg, dar și a reprezentanților mediului de afaceri și al presei germane.

Astfel, germanii se vor putea documenta mai ușor despre oportunitățile, atracțiile deosebite și tradițiile din Regiunea Centru, obținând multe informații despre regiunea noastră, în special despre posibilitățile de investiții în România.

Sursă/foto: Ambasada României în Germania

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax