Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DELGAZ refuză să alimenteze cu gaze sutele de locuințe debranșate din Alba Iulia. Proprietarii trebuie să remedieze defecțiunile

Publicat

Delgaz Grid va relua furnizarea gazelor naturale la apartamentele din Alba Iulia debranșate de îndată ce asociațiile de proprietari vor remedia defecțiunile constatate la instalațiile de utilizare comune.

Până la această dată compania a anunțat că a primit aproape 800 de sesizări, în urma unei supradozări accidentale a gazelor naturale din rețeaua Transgaz.

Locuințele respective au fost debranșate de la gaze, iar de aproape o săptămână sute de familii sunt în imposibilitate de a folosi aragazurile și la instalațiile de încălzire a apei.

Potrivit unui comunicat transmis redacției Alba24, compania regretă disconfortul creat de întreruperea alimentării cu gaze naturale, dar subliniază că siguranța consumatorilor este prioritară și recomandă pentru remedierea situației să apeleze la  firmele autorizate ANRE.

”Instalaţia de alimentare cu gaze naturale, de la regulatorul de presiune înspre consumatori, conform normelor legislative în vigoare, este instalaţie de utilizare iar responsabilitatea întreţinerii şi remedierii defecţiunilor aparţine proprietarilor, începând cu aprilie 2009 (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009).

Delgaz Grid informează că la dispeceratul companiei au fost înregistrate până astăzi, 31 iulie, un număr de 792 de sesizări primite din partea consumatorilor privind mirosul puternic de etilmercaptan, urmarea a supraodorizării accidentale a gazelor naturale în instalația Transgaz.

În cazul în care s-au depistat scăpări pe instalația de utilizare comună (coloane), de pe casa scării, iar alimentarea a fost sistată, asociațiilor de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea să contacteze o firmă autorizată de către ANRE pentru remedierea instalaţiei interioare de gaz, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă pentru aceştia

Înţelegem şi regretăm disconfortul dar această măsură este obligatorie şi necesară pentru a preveni producerea unui eveniment cu urmări nedorite, siguranța consumatorilor fiind prioritară.” se precizează în comunicatul DELGAZ.

Citește și Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

Sute de familii din Alba Iulia stau fără gaz de aproape din data de 26 iulie, când în foarte multe blocuri din oraș, dar și în locuințe individuale s-a simțit un miros puternic de mercaptan, iar echipele DELGAZ GRID , în urma sesizărilor au decuplat de la rețea sute de apartamente.  Oamenii s-au trezit că au rămas fără apă caldă și în imposibilitatea de a găti la aragaze, iar rezolvarea a fost pasată unor firme private ”acreditate ANRE ” care nu  pot face față numărului mare de solicitări.

Pentru cei afectați a început un adevărat calvar. Oamenii s-au trezit fără gaz și cu centralele termice pe avarii, deci și fără apă caldă.

În urma sistării alimentării cu gaz în locațiile respective au apărut liste cu firmele autorizate care pot interveni și face reparații asupra instalației comune (la bloc) sau individuale (în case sau apartamente). Însă, de pe lista respectivă, din 15 firme care au sediul în Alba Iulia, doar câteva sunt disponibile să intervină.

În urmă cu trei zile viceprimarul cu atribuții de primar a declarat că ceva nu-i miroase a bine în scandalul gazelor sistate la Alba Iulia. Voicu Paul a anunțat atunci pe facebook: ”Am luat legatura cu E-ON și managerul local mi-a garantat că în cursul zilei de azi situația va reveni la normal”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 31.07.2020 at 22:24

    Din ultima fraza ne dam seama ca Voicu este o scama pe halatul gazului.Ce mai trombonea acum doua zile referitor la proprietatea retelei de gaz. Visator, ca de obicei.

  2. Elena

    vineri, 31.07.2020 at 23:01

    Cat pot sa fie de ticalosi astia de la gaz, asa ceva numai la noi se poate intampla. Ei au facut ce au facut cu buna stiinta. Pana la supraodorizarea lor, oamenii respectivi nu au avut nici o defectiune, ci numai atunci, pentru intreruperea gazului s-au gasit destui oameni de la ei sa opreasca gazul. Vina este a celor de la gaz si acum ii taxeaza pe amaratii de abonati, printre care mai multi pensionari care s-au speriat. Oameni buni nu aveau cum sa fie atatea defectiuni si daca tot au fost DELGAZUL e de vina. CE FACE PROTECTIA CONSUMATORULUI care s-a autosesizat, dar oare pensionarii astia au internet sau stiu sa trimita o sesizare? AJUTATI-I daca vreti sa faceti un bine. Si eu daca sunam la 112 sunt sigura ca veneau si-mi opreau gazul. Eu in schimb mi-am facut spuma, am desfactut tot aragazul si am verificat daca sunt scurgeri. M-am speriat si eu, dar pe urma mi-am dat seama ca au bagat mercaptan.

  3. Rusinea

    sâmbătă, 01.08.2020 at 07:24

    Unii gresec, dar prostii platesc !

  4. anacameliasarbu@gmail.com

    sâmbătă, 01.08.2020 at 09:15

    În plina pandemie covid oamenii nu se pot spala, mamele nu pot face mâncare pt copii. Proprietarii de apartamente stau și se uita la factura și chitanță cu care au plătit verificarea instalației și a centralei termice pe apartament. Verificarea instalațiilor și a centralelor termice în apartamente este efectuată periodic și achitata de proprietari. La majoritatea blocurilor un au fost efectuate verificări pe scara, s-au constatat scurgeri de gaze la contoare. Firma care a instalat contoarele este responsabila de modul în care instalează și verifica aceste contoare. Casierii și președinții de asociații refuza sa achite verificările pe scara, chiar dacă potrivit legii sunt direct responsabili, chiara dacă,, banii asociației, sunt de fapt ai oamenilor. Ar trebuii amendați președinții de asociații care nu au efectuat verificările. Știu doar sa încaseze salarii. Un casier de asociație are salar între 3500 – 4000 lei, cu program de lucru cum vrea el la mica înțelegere cu președintele de asociație și cenzorul. Proprietarii de locuință la bloc sunt de vina ca accepta, dar nu prea ai ce face.

  5. Marius Instalatorul

    sâmbătă, 01.08.2020 at 10:10

    Vo trebuit să aveți la conducerea pnl 🤭
    Dormiți liniștit, pnl lucrează pt voi 😂

    Dar de funcții de directori la privat și public nu se vorbește că sunt rudele pnl ? 😂

    Dar de directori de la gaz ce s-o făcut firme private de verificări, citire contoare 😂?

    Instituțiile statului nu vă apară pe voi, apară hoți că oferă banul 😜
    E ceva normal și corect, doar voi ați pus hoții la conducerea 😉

    E vară, vă puteți spala și cu apă rece, până nu vă lasă si fără apă 😂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax