Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Demisia lui Dragnea de la conducerea PSD, validată. Ponta: Va fi în continuare coordonatorul programului național al partidului

Publicat

dragnea Comitetul Executiv Național al PSD a validat, miercuri, demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului. Însă acesta va fi în continuare coordonatorul programului național 2016-2020 al partidului, potrivit premierului Victor Ponta. Înaintea şedinţei de miercuri a comitetului, unii şefi de organizaţii PSD au ameninţat că-şi vor da demisia dacă Dragnea nu revine asupra deciziei.

„Am discutat în cadrul Comitetului Executiv Național agenda noastră pentru 2016-2020, ce ne propunem ca obiective guvernamentale în acest an și mai departe pentru alegerile locale și cele parlamentare.

Absolut toți membrii Comitetului Executiv am susținut că Liviu Dragnea a fost desemnat de către noi toți coordonator al campaniei pentru referendumul din 2012, că am luat toți decizia de a-l suspenda pe Băsescu și bine am făcut, că acolo toate lucrurile s-au desfășurat conform deciziilor noastre politice și că, dacă s-a decis în instanță ca doar Liviu Dragnea să plătească ceea ce am făcut cu toții, e o decizie a Justiției pe care nu doar Liviu, ci noi toți o considerăm nedreaptă și cu siguranță o va contesta și o vom contesta conform prevederilor legale. Liviu, la solicitarea tuturor membrilor CExN, va fi în continuare coordonatorul programului nostru național 2016-2020”, a spus Ponta, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

El a adăugat că Dragnea, în această calitate, va îndeplini toate sarcinile pe care Comitetul Executiv le consideră necesare pe partea de organizare a partidului, pe partea de coerență între partid-guvern-grupuri parlamentare. „Va fi în continuare în ceea ce mă privește, ca lider al PSD, partenerul meu în ceea ce am început în 2010 și ceea ce cred că vom continua cu succes și în 2016”, a spus Ponta.

Citește și Dosarul „Referendumul”: Liviu Dragnea, CONDAMNAT la un an de închisoare cu suspendare

”Nu am de gând să mă evapor sau să fug din partid, rămân la dispoziţia partidului, cu toată autoritatea mea, acum am mai mult timp liber pentru organizare”, a spus Dragnea după şedinţa Comitetului Executiv.

El s-a arătat iritat de faptul că ar trebui să rămână un simplu membru, dar să continue munca la partid.

„Puţin probabil, nu-mi prea convine. Ce, sunt muncitor necalificat la partid?! Dincolo de glumă, nu plec din acest sediu, nu plec din partid. Voi sprijini partidul din orice fel de poziţie. Partidul o să hotărască în ce domeniu pot fi util”, a subliniat Dragnea, înaintea şedinţei.

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că va rămâne în PSD pentru a se ocupa de coordonarea realizării ofertei politice a social-democraților pentru perioada 2016-2020, pentru a susține acțiunea guvernamentală a premierului și pentru a-i fi partener lui Victor Ponta în negocierile din cadrul coaliției.

„Nu chiar ceea ce am făcut și până acum, poate mai mult. Eu am spus mai demult că demisia mea din funcția de președinte executiv este, în primul rând, un act de demnitate. Și, dacă vreți, îmi asum și această declarație, o mică formă de protest a mea față de faptul că această decizie a instanței a fost nedreaptă. Dincolo de asta, am mai spus-o foarte limpede, nu am de gând să mă evapor, nici să fug din partid. Rămân în continuare la dispoziția partidului, împreună cu colegii de partid, cu toată priceperea mea și cu toată expertiza mea și cu toată autoritatea mea. Lucru recunoscut și susținut de toți colegii. Și, împreună, în Comitetul Executiv, au hotărât, împreună cu președintele Victor Ponta, că este nevoie de cineva care să facă această muncă de a coordona realizarea ofertei politice a PSD pentru perioada 2016-2020”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul CExN al PSD, într-o conferință de presă comună cu președintele social-democraților Victor Ponta.
Dragnea a adăugat că acum are „mai mult timp liber la dispoziție” pentru activitatea din cadrul partidului. „De asemenea, îl voi sprijini pe Andrei Dolineaschi în activitățile de organizare. Îl voi sprijini pe prim-ministru, domnul Victor Ponta, în acțiunea guvernamentală ca și relaționare între partid și membrii PSD din Guvern. De asemenea, voi fi partener cu Victor Ponta în toate relațiile cu partenerii politici, respectiv la negocierile politice care au loc în coaliție. Cam acestea sunt atribuțiile care s-au stabilit astăzi în Comitetul Executiv Național”, a declarat social-democratul.
Potrivit lui Dragnea, faptul că nu mai este președinte executiv al PSD nu înseamnă că i-a luat cineva dreptul la muncă.
„Încă nu mi s-a luat dreptul la muncă și voi munci pentru această țară, pentru acest partid în continuare. Muncesc în serviciul public din 1996, din 1995. Sunt aproape 20 de ani și voi face același lucru în continuare”, a declarat el, la finalul conferinței de presă.
Întrebat dacă ia în calcul să-și reia funcția în partid dacă la recursul de la ÎCCJ în dosarul „Referendumul” va avea câștig de cauză, Dragnea a spus: „Să ajungem acolo”.
„Până la urmă, v-am spus. În 2007 nu aveam nicio funcție când am preluat atribuții de organizare, de secretariat general și celelalte lucruri pe care le-au stabilit colegii mei astăzi. Vreau să vă spun că o funcție este importantă, dar nu este cea mai importantă. Cel mai important este omul și ceea ce poate să facă pentru o organizație politică, instituțională sau altceva”, a spus social-democratul.
Fiind întrebat ce i-a determinat să se răzgândească pe liderii de organizații județene ale PSD care afirmaseră înainte de CExN că vor demisiona și ei din funcții dacă Dragnea nu renunță la demersul său, liderul social-democrat a spus: „În primul rând, știu ce i-a determinat să anunțe lucrul acesta”.
„Au avut un raționament foarte simplu, au spus: dacă tu îți dai demisia pentru că ai îndemnat lumea să vină la vot și noi am îndemnat lumea să vină la vot, deci înseamnă că și noi trebuie să facem același lucru. Practic, i-am rugat astăzi să înțeleagă gestul meu, să înțeleagă că nu pot reveni la această demisie și că avem, totuși, niște obiective esențiale în față ca și partid responsabil și trebuie să rămânem în aceeași echipă să muncim”, a adăugat el.
Dragnea a subliniat că nu a fost o discuție ușoară cu colegii din conducerea PSD, dar a reușit să le explice acestora argumentele care-l determină să-și mențină gestul de a demisiona.
„Până la urmă e bine și în politica românească să ne învățăm să nu ne mai răzgândim, pentru că avem foarte multe exemple de răzgândaci. Asta contează, poate nu foarte mult, dar contează. Un astfel de gest poate fi luat ca exemplu și, încet-încet, clasa politică din România să aibă o altă abordare, pentru că societatea evoluează mult mai rapid decât înțeleg unii oameni politici”, a mai declarat Dragnea.

surse: agerpres, gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax