Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deplasarea elevilor de la Colegiul HCC la Campionatul mondial de robotică ar putea fi suportată de Primărie

Publicat

Primarul Mircea Hava propune suportarea de către Consiliul Local Alba Iulia a cheltuielilor de deplasare ale echipei de robotică XEO, formată din elevi ai Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan”, la Campionatul mondial de robotică FIRST USA. 

Reamintim faptul că echipa de liceeni a câștigat, în weekend-ul 24-25 martie, premiul I – Inspire Award în cadrul First Tech Challenge (FTC) România, performanță ce le-a asigurat participarea la Campionatul mondial ce se va desfășura în data de 22 aprilie, la Detroit.

Vezi și FOTO-VIDEO: Echipa XEO de la Colegiul „HCC” din Alba Iulia, premiul I la Campionatul național de robotică

„Pe vremea mea <roboții> se făceau din pachete de <țigări străine> și se puneau pe dulap, la admirat. Mă bucur că lucrurile, dar mai ales oamenii, au evoluat și că avem, la Alba Iulia, cea mai tare echipă de robotică adevărată din țară. Oi fi eu un tip analogic într-o lume super digitală, dar felicitările le merită fiecare dintre tinerii din trupa XEO de la HCC și profesorii care i-au pregătit!

Dacă roboțelul creat de ei tot e cel mai tare din țară și va merge în SUA să se înfrunte cu alte armate digitale din toată lumea, mă gândesc și la o premieră: se poate oare să facem primul roboțel de onoare al orașului, din lume? De meritat ar merita, clar! Nu știu dacă vom reuși asta, dar sper ca în Consiliul Local să apreciem unanim și să onorăm performanța ajutându-i să atingă o parte din visul american. Să le suportăm deplasarea. În privința asta nu vom ezita, cum ezită unii să recunoască valoarea acestui oraș. Felicitări, din nou, tuturor!”, a transmis Mircea Hava, pe rețeaua de socializare Facebook.

Citește și Elevii de la Colegiul HCC din Alba Iulia caută sponsori pentru deplasarea la Campionatul mondial de robotică

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax