Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Deplasări în străinătate de 27.000 de euro, decontate de primăriile Sebeș și Aiud, în 2018. Diurne, cazări și transport

Publicat

cugir

Primăriile din județul Alba nu ratează invitațiile de participare la diverse evenimente, mai ales dacă sunt în afara țării. Aşa se face că, anual, se cheltuie din bugetele locale zeci sau sute de mii de lei pe transport, cazare și diurnă în diferite țări ale Europei.

Totuși, nu toate administrațiile locale se plimbă la fel de des și de scump. Dacă angajații din Primăria Alba Iulia au fost anul trecut în 75 de călătorii, există și funcţionari locali care și-au limitat deplasările la strictul necesar.

De exemplu, Primăria Sebeș are pe listă opt deplasări, în timp ce la Aiud sunt doar trei, toate făcute de elevi sau ansambluri folclorice. Cel puțin așa au transmis în mod oficial aceste administrații locale, drept răspuns la solicitările Alba24.

VEZI: E lung pământul, ba e lat, când ești angajat la stat! Deplasări ”afară” de 138.000 de euro la Primăria Alba Iulia

Pentru cele opt deplasări în Belgia, Germania, Italia, Austria, Ungaria sau Republica Moldova, Primăria Sebeș a cheltuit aproape 20.000 de euro în 2018.

Lista deplasărilor şi detalii (sursa, Primăria Sebeş):

21-23 februarie 2018: BRUXELLES, BELGIA

„Participanți: Nistor Dorin, primarul Municipiului Sebeș

Costuri: 186 EUR – cazare, 156 EUR – transport și 70 de euro diurnă (participarea la ceremonia Convenţiei Primarilor pentru Climă şi Energie 2018 cu tema accelerării tranziţiei spre oraşe fără emisii de carbon)”

26 ianuarie 2018 – 1 mai 2018: KOMAROM, UNGARIA

„Participanți: Nistor Dorin, primarul Municipiului Sebeș și Bogdan Adrian, viceprimarul Municipiului Sebeș

Costuri: 150 EUR – cazare, 202 EUR – transport și 157 EUR, diurnă.

(participarea la manifestaţiile organizate cu ocazia „Zilelor Komaromului”)”

6-12 mai 2019: SIDERNO, ITALIA

„Participanți: Bogdan Adrian, viceprimarul Municipiului Sebeş, Nistor Paraschiva – consilier local, Bobar Oliviu – consilier local, Itu Simona – consilier local, Cata Ana Simona – angajat al Municipiului Sebeş, Groza Rodica – profesor Liceul Tehnologic Sebeş

Costuri: 2.824 EUR – transport, 1.470 EUR – diurnă.

(deplasare delegaţie a Municipiului Sebeş în vederea semnării documentului „înţelegere de cooperare între Municipiul Sebeş şi Municipiul Siderno)”

7-10 iunie 2018: TURNITZ, AUSTRIA

„Participanți: Nistor Dorin – primar, Ordean Dorin – director S.P.A.P.

Costuri: 450 EUR – cazarea, 163 EUR – transport, 140 EUR – diurnă.

(deplasare în scopul semnării parteneriatului dintre Municipiul Sebeş şi Turnitz)

VEZI: Deplasări în străinătate de 490.000 de lei, la Consiliul Județean Alba. Sume record cheltuite pe cap de angajat

4-6 octombrie 2018: TURNITZ, AUSTRIA

„Participanți: Nistor Dorin – primarul Municipiului Sebeş

Costuri: 300 EUR – cazarea, 191 EUR – transport, 105 EUR – diurnă.

(deplasare în scopul implementării unui proiect economic potrivit invitaţiei d-lui Andreas Schubert – reprezentant al oraşului Turnitz)”

10-16 octombrie 2018: HEINENHEIM, GERMANIA

„Participanți: Bogdan Adrian – viceprimarul Municipiului Sebeş, Vlad Cristina – secretarul Municipiului Sebeș și 23 de persoane din Fanfara Petrești.

Costuri: 1.800 EUR – cazarea, 3.923 EUR – transport, 2.432 EUR – diurnă.

(participarea la manifestaţia „Zilele Aniversare ale Fanfarei Haidenheim”)

26-28 octombrie 2018: STRĂŞENI, REP. MOLDOVA

„Participanți: Lupu Ovidiu – consilier local, Rodean Ioan – consilier local, Bobar Oliviu – consilier local, Nistor Paraschiva – consilier local.

Costuri: 156 USD – transport, 152 USD – diurnă

(participarea la manifestarea prilejuită de a 473-a aniversare de la prima atestare documentară a localităţii Străşeni)”

13-18 decembrie 2018: KRONACH, GERMANIA

„Participanți: Bogdan Adrian – viceprimarul Municipiului Sebeş, Dicu Mircea – angajat al Municipiului Sebes și 18 artiști plastici.

Costuri: 1.800 EUR – cazare, 892 EUR – transport, 2.310 EUR – diurnă.

(participarea la manifestarea organizată la Kronach cu ocazia organizării unei expoziţii de pictură a reprezentanţilor Asociaţiei Arttrad Valea Frumoasei)”

Primăria Aiud este probabil administrația locală cu cele mai puține deplasări, dacă facem o comparație cu restul primăriilor din județ.

Suma totală cheltuită de Primăria Aiud pentru deplasări în 2018 a fost de 33.324 lei. În afara țării au fost plecaţi în special elevi și dansatori.

Lista deplasărilor şi detalii (sursa, Primăria Aiud):

11-14 august: LONDA, MAREA BRITANIE

„Costuri: 13.800 – transport

Participanți: 14 dansatori din Ansamblul Folcloric Maghiar „Pipacas” din Ciugud”

13-17 august 2018: HORISHNI PLAVIN, UCRAINA

„Costuri: 15.829 de lei – transport, 780 de lei – cazare

Participanți: Nicolae Moldovam și Ramona Mărginean din partea instituției și 22 de dansatori din Ansamblul Folcloric „Doina Aiudului”

7-9 decembrie 2018: GYOMAENDROD, UNGARIA

„Costuri: 2.915 – transport

Participanți – Prof. Kerekes Ferenc, Prof. Hanca Florin plus 12 elevi de la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud și Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud”.

VEZI: Deplasările în străinătate plătite de la bugetul Primăriei Cugir, în 2018. Unde au fost și cât au cheltuit


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai savuroase condimente și ingrediente alimentare, într-un nou magazin Solina Romania, la Alba Iulia

Publicat

solina

Produsele companiei ”Solina” pot fi cumpărate dintr-o nouă locație, la Alba Iulia. Magazinul oferă o gamă largă de condimente, ingrediente, semințe și fructe confiate. Magazinul de condimente Solina Romania vă oferă condimente și ierburi aromate, semințe, nuci și fructe confiate, dar și ingrediente pentru produse din carne, lactate, cofetărie și panificație, special create pentru a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Vouchere, creșe la locul de muncă și stimulente pentru mame. Pachet de legi pentru natalitate, depus la Parlament

Publicat

mama si copilul

Un pachet legislativ pentru stimularea natalităţii depus la Parlament include vouchere pentru mame, creşe şi grădiniţe construite de angajatori, crearea Băncilor de Lapte Matern, înfiinţarea unei Comisii Naţionale de Alăptare compusă din specialişti voluntari. Pachetul legislativ conţine şase proiecte legislative: – iniţiativă legislativă care propune ca mamele sau, după caz, persoanele care au în întreţinere […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Produsele tradiționale românești. Cum se poate obține atestatul pentru ele

Publicat

În România, toate produsele tradiţionale sunt înscrise în aşa-numitul Registru Naţional al Produselor Tradiţionale. În acest moment avem nu mai puţin de 700 de astfel de produse atestate, pe întreg cuprinsul ţării, de la mezeluri până la brânză, dulceţuri şi băuturi. Pentru a primi atestatul, producătorii trebuie să respecte câteva regului stricte. ”Un produs care […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

POSTURI la Serviciul de Ambulanță, Spitalul Județean Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. CONDIȚII

Publicat

munca birou

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE: Primăria orașului Zlatna – arhitect şef al oraşului Condiții: studii universitare de licenţă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate