Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Depozit de furaje în flăcări, la Cetatea de Baltă. Intervenţie de aproape 10 ore a pompierilor

Publicat

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au intervenit, din noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.55, până dimineaţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, din localitatea Cetatea de Baltă.

Potrivit unui comunicat al ISU Alba, „la faţa locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie din Blaj, împreună ce cei ai Detaşamentului de Pompieri Târnăveni, grupa operativă a ISU Alba şi SVSU din localitate, cu 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 1 echipaj SMURD. În incendiu au ars: 110 tone de lucernă, 60 tone paie, acoperişul cu învelitoare din plăci de azbociment a unei magazii de depozitare pe o suprafaţă de circa 50 mp şi 2 cauciucuri ale unei remorci. Pagubele produse se ridică la circa 85.000 lei, iar bunurile salvate au fost apreciate la circa 600 000 lei. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de generare a incendiului.”

Pompierii au intervenit până în jurul orei 11.00, pentru stingerea incendiului. Potrivit celor de la faţa locului, depozitul de află în zona Castelului din Cetatea de Baltă. Paznicul depozitului de furaje a observat flăcările doar când două cauciucuri de la remorcă din incintă au explodat şi i-au atras atenţia. Majoritatea cantităţii de furaje era atunci deja afectată de incendiu.


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost solicitat în data de 19.11.2011, începând cu ora 00.55 pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, din localitatea Cetatea de Baltă. La faţa locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie din Blaj, împreună ce cei ai Detaşamentului de Pompieri Târnăveni, grupa operativă a ISU Alba şi SVSU din localitate, cu 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 1 echipaj SMURD. În incendiu au ars: 110 tone de lucernă, 60 tone paie, acoperişul cu învelitoare din plăci de azbociment a unei magazii de depozitare pe o suprafaţă de circa 50 mp şi 2 cauciucuri ale unei remorci. Pagubele produse se ridică la circa 85 000 lei, iar bunurile salvate au fost apreciate la circa 600 000 lei. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de generare a incendiului.

Pompierii aflaţi la faţa locului intervin şi la această oră pentru stingerea incendiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax