Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputații Dîrzu și Potor spun că nu au votat cu majoritatea PSD respingerea proiectului pentru reabilitarea Sălii Unirii din Alba Iulia

Publicat

potor dirzu În urmă cu o săptămână, parlamentarii au avut de votat un proiect care prevedea alocarea sumei de 16,7 milioane de lei pentru conservarea, restaurarea și reorganizarea clădirii-monument istoric din Capitala Marii Uniri, dar şi pentru repararea capitală la Muzeul Național al Unirii. Proiectul nu a trecut la vot. Dan Simedru, deputat PNL, declara atunci că de la vot au lipsit cei doi deputați social-democrați din Alba. Cu toate acestea, deputații PSD de Alba, Călin Potor și Ioan Dîrzu, susțin că au fost prezenți și chiar au votat pentru acest proiect.

„Nu pot să nu spun că Simedru are nevoie de ochelari. Spune că ei, marele PNL, au cerut bani pentru Sala Unirii și noi doi, eu și Dîrzu, am fost ieșiți din sală. Chiar eram acolo și am votat <pentru>, cu toate că votul nostru nu conta. Dacă el nu vede este problema lui, sau nu vede în mod intenționat sau vede pe sărite”, a spus Călin Potor, în cadrul unei conferințe de presă a PSD Alba.

Amendamentul prin care se solicita Ministerului Culturii alocarea sumei de 16,7 milioane lei pentru conservarea, restaurarea și reorganizarea clădirii-monument istoric din Capitala Marii Uniri, dar şi pentru repararea capitală la Muzeul Național al Unirii, a fost depus de către deputatul PNL Alba Dan Simedru și senatorul Alexandu Pereș.

Vineri, deputatul Dan Simedru a declarat că, deși acest amendament a primit aviz favorabil, deputații PSD s-au opus proiectului. Acesta a precizat că deputații PSD din Alba Iulia, Ioan Dîrzu și Călin Potor, nu au fost prezenți la vot.

„Să nu creadă cineva că nu am vorbit. Am întrebat la nivel de Guvern ce se întâmplă și de ce nu avem bani pentru Sala Unirii și mi s-a răspuns că noi ardelenii tot timpul ne grăbim. Suntem în decembrie 2015, mai sunt trei ani până la celebrarea celor 100 de ani de la Unire. Avem nevoie de trei ani pentru a face un monument sau pentru a renova Sala. Ceea ce vă pot spune este că peste trei ani o să avem bani suficienți să facem Sala și monumentul pentru că peste 3 ani vom avea un guvern politic condus pe PSD”, a mai transmis Călin Potor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax