Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputații PSD Alba îi cer demisia lui Dumitrel pentru modul de organizare a târgului „Apulum Agraria”. Cum reacționează șeful CJ

Publicat

ioan dirzu, calin potor Deputații PSD îi cer pentru a treia oară demisia președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel. De data aceasta motivul ar fi modul în care a fost organizată ediţia din acest an a târgului „Apulum Agraria”. Liderii social-democrați spun că aministrația județeană și-a bătut joc de producători și că pe locația aleasă s-au dus mai multe remorci de nisip cumpărate din „bani publici”. În replică, Dumitrel spune că atât spațiul, cât și pietrișul au fost date în folosință gratuit.

Liderii PSD acuză Consiliul Județean de nepăsare în ceea ce privește orgnizarea Târgului anual „Apulum Agraria”. Susţin şi că primăria a permis construcția a încă două supermarketuri în oraș şi această decizie este o lipsă de respect pentru producătorii care nu își vor mai putea vinde marfa la magazinele de cartier.

„Am fost pe noroi la deschiderea „Apulum Agraria” din acest an, ca semn al disprețului organizatorilor față de producătorii din Alba. Nu poți să îi duci pe acești oameni, care au venit bine pregătiți cu produse tradiționale, să le vândă în noroi”, a spus Călin Potor.

Acesta susţine şi că târgul a fost amplasat pe domeniu privat și că amenajarea cu pietriș a fost făcută din banii Consiliului Județean.

„Nu mai vorbesc de aspectul juridic al amplasării târgului pe un spaţiu privat aflat în instanță. Oficialitățile județene, și aici îi cer din nou demisia lui Dumitrel, au dus pietriș plătit de CJ pe un spațiu privat. În egală măsură putea să îmi aducă și mie acasă asfalt sau pavele. Sunt bani publici, sunt și banii mei de albaiulian acolo și nu mi se pare corect și nici pe lege ca din pani publici să faci pomene unor privați”, a declarat Potor.

Referitor la declarația făcută de Călin Potor, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a declarat pentru Alba 24 : „acel spațiu a fost oferit gratuit, iar locul a fost ales la solicitarea Asociațiilor de Producători. Nu am ce să comentez, nu am putut opri ploaia care de altfel era dorită de producători. Deci târgul a fost amenajat acolo la solicitarea producătorilor, care au dorit să vină cu utilaje și animale. Pietrișul dus în zonă a fost pus de proprietarul terenului care s-a oferit să ni-l dea gratuit. Nu am cunoștință că acel pietriș s-ar fi dus pe banii Consiliului Județean”.

Pe acest subiect a comentat și deputatul Ioan Dîrzu, care spune că a vorbit cu câțiva producători și că sunt foarte supărați privind organizarea și locația oferită.

agraria „Suntem recunoscuți ca un oraș al bordurilor și al havelelor, iar producătorii noștri, albaiulieni sau din județul Alba, au fost tratați în mizerie și în noroi. Dacă aș fi fost la DSP sau DSV, le-aș fi troznit o amendă celor din administrație pentru modul în care au făcut ceea ce au făcut”, a spus Ioan Dîrzu.

Pe de altă parte, producătorii au fost întrebați, la deschiderea târgului, dacă sunt mulțumiți de noua locație. Atât cei din Alba, cât și cei veniți din Ungaria au spus că locul este pe gustul lor, că este mai mare și că „agricultura se face și pe soare și pe ploaie”.

Nici clienții nu fost fost deranjați de noroi, dovadă că, atât vineri cât și sâmbătă, târgul a fost plin de potențiali cumpărători.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax