Connect with us
Publicitate

BLAJ

Deputatul Claudiu Răcuci: Se pregătește Marea Pesedizare prin „analiză de cost”

Publicat

claudiu racuci

Premise:

– Eugen Todorovici a anuntat la Antena 3 ca se va face o evaluare masivă a personalului din administratie: „sa fie inlaturati cei care plimba doar hartii„. El spune ca administratia ar trebui sa lucreze “ca o firma”.

(analiza se va face de catre un departament de la Ministerul de Finante care va evalua cheltuielile de la toti ordonatorii de credite)

https://www.antena3.ro/economic/exclusiv-veste-soc-pentru-angajatii-de-la-stat-ministrul-finantelor-face-o-declaratie-cruciala-456960.html

– PSD a pregatit intre timp si Codul Administrativ care stabileste reguli despre angajarea, evaluarea personalului, precum si despre numirile politice.

Mesaje:

– Ministrul Teodorovici da un semnal ca PSD se pregateste de marea epurare si pesedizare a administratiei, sub pretextul unei „mari analize”.

– Vor fi pastrati doar acei angajati care convin si vor accepta sa fie loiali sefilor pusi de PSD.

– Prin Codul Administrativ avem semnale ca PSD doreste sa largeasca plaja de numiri politice in administratie, iar separat, prin aceasta „analiza” a domnului Teodorovici, se doreste sa fie subordonata si zona ne-politica, a functionarilor publici.

– Analiza strict dupa criteriul de cost este una fantezista. Este nevoie de strategii institutionale, cu obiective si planuri de politici publice, nu de aprecieri strict contabile, de azi pe maine. Cu un astfel de model contabil au fost distruse institutii si in alte tari. De aceea spun ca este doar un pretext al lor.

– Este un efort mai mare al PSD de redesenare a institutiilor din Romania, de preluare a controlului. Atat in macro – atunci cand, de exemplu, presedintele Romaniei este decupat din numirea unor pozitii importante – seful ANCOM, numirea sefului ÎCCJ, dar si altele. Cat si in micro, prin aceasta pesedizare.

– Principial: Cine castiga alegerile NU trebuie sa ocupe tot ce inseamna institutii, de la vlădică la opincă. Asa e in democratie! Exista un echilibru, exista autonomie in unele cazuri, mecanisme de control intre institutii. Nu un sef de la „partid” care poate decide oriunde si oricum!

– Politic, totul se rezuma la declaratia lui Liviu Dragnea din decembrie 2017 (tot la Antena 3): „Eu de câte ori a câștigat PSD alegerile și o simt în mod direct a câștigat dreptul de a guverna. Anul acesta și dreptul de a legifera. Dar puterea în sensul plin al cuvântului nu o deținem noi. Când vorbești despre putere, vorbești și despre pârghiile puterii. Noi simțim efectele„. Acesta este planul: PSD tinteste si vrea acele pârghii.

Claudiu Răcuci, deputat de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax