Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat rezultatele inițiativelor sale legislative. Ce au produs concret legile acestuia

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a postat pe contul său de Facebook un bilanț al rezultatelor pe care le-au avut inițiativele legislative propuse de el. 

Roman a amintiti de o serie de legi care vizează pensionarea anticipată a anumitor categorii, corectarea unor aberații legislative care generau nedreptăți în raport cu unii pensionari.

El amintește în postare mai multe modificări legislative care au plecat de la cazuri concrete din județul Alba.

Unul dintre acestea a fost cazul Anei Bîrlocea, care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică decât i se cuvenea.

Era vorba la momentul respectiv de 40 de lei în plus pe lună, la o pensie de 700 de lei.

Postarea lui Florin Roman

”Ce au produs concret legile lui Florin Roman, pentru oamenii din Alba? Mii de pensionari au primit mai mulți bani la pensie.

De multe ori, la întâlnirile cu cetățeni mai puțin informați, se pune întrebarea: “Și ce faceți voi parlamentarii pentru noi pensionarii?”, motiv pentru care am decis ca este nevoie de o mai bună comunicare a activității parlamentare cu toți oamenii.

Vă amintiți poate, cazul în care o pensionară din Valea Lungă (satul Tăuni – n.red.), care a descoperit după mai mulți ani, că lua o pensie mai mică, din cauza calcului greșit. Cazul a fost intens mediatizat.

Deși se descoperise eroarea, în baza legii de atunci, pensionara prejudiciată avea dreptul să primească doar 3 ani, diferența retroactiv, perioada în care funcționară dreptul de prescripție.

Nu am lăsat nedreptatea așa, și am intervenit legislativ, ca parlamentar liberal de Alba, eliminând termenul de prescripție de 3 ani pe timp nelimitat.

Asta înseamnă, ca în orice moment se descoperă o greșeală în calculul pensiei, la cerere, pensionarul își primește banii cuveniți, în mod retroactiv, indiferent când a fost comis calculul greșit.

Urmare a intrării în vigoare a legii Roman, la nivelul județului Alba, s-au procesat dosare cu acordarea drepturilor restante, în afara termenului de prescris, în număr de peste 4.000. Multe dintre ele cu una, două, trei sau chiar mai multe decizii.

Vorbim de treceri la limita de vârstă, sau despre dosarele neprocesate pana în 2020, OUG 4 / 2005, LG 250/ 2005 ,OUG 19/ 2007,OUG 100/ 2008, art. 169 din LG 263/ 2010, art 169.6 din LG 263/ 2010, LG 221/2018.

Vorbim de situații constatate de la apariția legii din 2021 de casa de pensii sau sesizate de beneficiari. Am făcut dreptate pensionarilor!

O altă modificare legislativă pe care am dus-o la bun sfârșit, tot plecând de la județul Alba, a făcut dreptate celor de la UM Cugir și Fabrica de Arme Cugir, iar plecând de aici, în întreaga industrie de apărare.

Nu intru tehnic în problema pensionarilor cu grupe de la Cugir, cert este ca în urmă cu 20 de ani, cele două fabrici nu au fost trecute în anexele cu beneficiile grupei I și II, deși era clar pentru toată lumea acest lucru.

După 20 de ani, am reușit să fac dreptate acestor oameni prin amendarea legii de aprobare a ordonanței 108. Practic, uzina trimitea oamenii în instanță, în procese lungi și costisitoare.

Acum, peste 436 de foști salariați, cu stagiu complet de cotizare, au primit un punctaj superior, adică mai mulți bani la pensie, după o viață de muncă dificilă.

Tot prin intervenții legislative repetate, am introdus cu colegii liberali, amendamente prin care în ceea mai mare parte a județului Alba te puteai pensiona anticipat, cu 2 ani mai devreme, fără penalități.

Facilitatea a funcționat o perioadă relativ scurtă, pentru că cei de la USR și Ghinea, au introdus în PNRR orice excepție la legea pensiilor.

De altfel, reaua-credință a celor de la USR a ieșit la suprafață în momentul în care s-a votat legea pensiilor, cu cele două majorări din acest an, iar USR a votat împotriva creșterii pensiilor românilor.

Cei de la AUR au scos cartelele de vot, ceea ce înseamnă tot un vot împotriva la adoptarea unei legi organice.

Noi liberalii, am majorat în mod sustenabil cu 40%, în timpul guvernării liberale, și acum din nou cu 40%, cu partenerii noștri politici.

Îi rog pe pensionari, mai ales într-un an electoral, să nu uite cine a fost cu ei și împotriva lor! Cine e cu faptele și cine e cu poveștile!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. codru

    joi, 25.01.2024 at 17:45

    bravo romane! Realizari foarte mari… de transportatori, agricultori, graul din Ucraina, exodul romanilor, indatorarea tarii, dobanzile la credite, alimente din bruxelles la mana doua cand ne spui ceva ca doar ai autoritate

  2. pilu

    joi, 25.01.2024 at 20:26

    Bravo detectivului de pensionari păcăliţi de stat. Îmi dau seama cum a plecat el de la oraş, pe jos, prin cătunele judeţului, să descopere asemenea anomalii. Ce bun erai la SRI. Mai şti ? Nu poţi şti niciodată ce zace sub haina de parlamentar. Dar de anomaliile propuse de PSD şi votate de tine şi PNL-iştii tăi într-o veselie, nu spui nimic ? Sau alea au fost poveşti, cum sugerezi mai sus ?

  3. Pripon Marius

    vineri, 26.01.2024 at 08:31

    Cum naiba nu am să ințeleg nicciodatà cu locuitorii acestui județ pot să voteze un plagiator,care nu a realizat nimic pentru comunitate!

  4. Ioan CĂLDARE

    vineri, 26.01.2024 at 08:51

    Se impun urmatoarele initiative legislative:
    A. PROIECT DE LEGE PRIVIND INTERZICEREA FABRICARII SI UTILIZARII FORMALDEHIDEI CANCERIGENE
    B. NORME DE APLICARE A LEGII PRIVIND COMBATEREA POLUARII OLFACTIVE prin monitorizarea si masurarea mirosurilor
    C. Modificari ale OUG 195/ 2005 protectia mediului in sensul:
    1. STUDIUL DE IMPACT ASUPRA MEDIULUI ,care se dezbate la autorizarea unui agent economic, sa fie intocmit de catre MINISTERUL MEDIULUI, nu de catre agentul economic care solicita autorizarea.
    2. STUDIUL DE IMPACT ASUPRA STARII DE SANATATE A POPULATIEI, care se dezbate la autorizarea unui agent economic, sa fie intocmit de catre MINISTERUL SANATATII, nu de catre agentul economic care solicita autorizarea.
    3. Agentul economic sa fie obligat sa monitorizeze absolut toate sursele de poluare, direct la sursa, cu posibilitatea accesarii datelor on line de catre cetateni si cu decuplarea automata a procesului tehnologic in situatia depasirii CMA a poluantului.
    3. Sa fie interzisa amplasarea in orase, comune si sate a agentilor economici care polueaza chiar si in limitele normelor legale europene, deoarece, coform OMS, aerul poluat chiar si in limitele normelor legale este cancerigen pentru om.
    4. Sa fie interzisa activitatea agentilor economici care emit poluanti cu efect cancerigen asupra omului.
    5. Sa fie stabilita o distanta de 10-15 km de amplasare fata de localitati a OBIECIVELOR SEVESO, care prezinta risc ridicat de producere de accidente majore, cu efecte grave asupra comunitatilor umane.
    Comunicatul OMS-CIRC Lyon- nr. 221/17 Octombrie 2013 precizează:
    a) ,,aerul poluat chiar și în limitele normelor legale europene este cancerigen pentru om,,;
    b) ,,poluarea aerului exterior este cauza principală a deceselor cauzate de cancer,,.
    Numeroasele cazuri de îmbolnăvire de cancer din Sebeș, precum și frecventele decese sunt o dovadă clară relației de cauzalitate dintre îmbolnăvirea de cancer și poluarea aerului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax