Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Florin Roman, declarații grave la adresa PSD: ”Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri”

Publicat

YouTube video

Deputatul de Alba, Florin Roman, a prezentat vineri, într-o conferință de presă o serie de acuzații grave la adresa PSD. ”Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri… Vă pun la dispoziție o copie după actul de control a Autorității Electorale Permanente. Este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgență conducătorul Autorității Electorale Permanente și și-a pus acolo omul care de fapt se face responsabil de spălare de bani și de deturnare de fonduri în special pentru bani negri pentru partid și pentru plata la negru și în alte cazuri prin firme a unor jurnaliști pe care îi vedeți în studiourile centrale de televiziune, în special de la Antena 3 și România TV care sunt prezentați ca și analiști independenți dar care beneficiază la greu de susținerea financiară a Partidului Social Democrat” a spus Florin Roman.

Acesta a prezentat public o serie de documente despre care a spus că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul la PSD. Potritiv acestora, în 2017 și 2018, PSD a plătit sume importante de bani unor firme care ar avea legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect.

Documentul cuprinde și o listă cu numele acestor firme, dar și cu sumele plătite din subvenții acestora. În documente se precizează sumele sunt aproximative, ”valoarea corectă fiind menționată după finalizarea misiunii de control”.

Nota de informare cuprinde și exemple concrete de cheltuire a banilor, cum ar fi achitarea de către partid a sumei de 1.770.344 de lei în contul persoanei fizice Corneliu Geană, în 2018. După ce în presă au apărut informații cu privire la subvențiile utilizate de Partidul Social Democrat și după declanșarea controlului Autorității Electorale Permanente, Geană a returnat 1.681.754 lei, se precizează în document.
Aceeași sursă mai arată cum, în 2018, din contul bancar deschis pentru încasarea subvențiilor de la stat a fost ”retrasă în numerar o sumă de 290.000 de lei (care nu reprezintă salarii) și depusă în casă, cu precizarea că până la data suspendării controlului echipa de control nu a verificat operațiunile derulate cu numerar și consemnate în registrul de casă”.

Activitatea de control a fost suspendată la data de 23.01.2019 printr-o adresă semnată de președintele de atunci, Daniel Barbu. Acesta a demisionat din funcție în februarie din ”motive personale”.

doc

Ulterior, PSD a încercat să îl nominalizeze pentru această funcție Mircea Drăghici, trezorerier al partidului și personaj important în povestea controlului de la AEP. Este vorba despre personajul care a girat personal cea mai mare parte din cheltuielile respective.

Acesta apare ca beneficiar al unora dintre aceste sume, împreună cu soția sa, Georgiana Drăghici. De exemplu, în 2017, ”au fost înregistrate chitanțe care atestă efectuarea unor plăți în cuantum total de 18.000 de lei” către o avocată care i-a reprezentat pe cei doi și nu PSD.

De asemenea, nota de control amintește de faptul că soția celui propus de PSD la șefia AEP, a încasat prin firma sa, Absolut Top Media & More SRL, sume în valoare de peste 500.000 de lei din surse de finanțare publică. Firma a mai încasat peste 680.000 de lei de la partid, din surse private și alți 60.000 de lei i-a încasat Georgiana Drăghici pentru că a închiriat partidului o mașină.

”PSD a solicitat în 7.01, 2019 Autorității Electorale Permanente refacerea notei de relații, acordând 10 zile echipei de control, oamenii au constatat adevărul și n-au vrut să se oprească și atunci i-au decapitat” a spus Roman.

”Este de o gravitate fără precedent pentru că acești bani conform legii nu puteau fi folosiți decât cu o singură destinație: pentru funcționarea administrativă a partidului. Din acest motiv au și schimbat legea astfel încât de anul ăsta cei 46 de milioane de euro să poată fi folosiți și în campania electorală” a spus acesta.

Contractele cu mass-media, mai spune Roman, nu acoperă doar campania electorală ci erau semnate pe tot anul, „pentru a continua acest practici de influențare”.

Roman a adăugat că ar fi vorba de anumite firme paravan prin care banii ajungeau la clientela politică și că pentru un procuror ar fi foarte clar că ”este vorba despre spălare de bani”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 08.03.2019 at 20:52

    Bun. Care-i pasul urmator ? Ce propui ? Ca informarea-i ca frunza-n vant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax