Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Florin Roman, semnal de alarmã: În Alba se consumă droguri și în ultimul cătun de munte. Situație foarte îngrijorătoare

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman se implică în problema consumului de droguri în rândul tinerilor din județul Alba. 

Într-o corespondență oficială cu Ministerul Afacerilor Interne, Roman precizează că fenomenul este unul îngrijorător, și că au ajuns să se consume droguri chiar și în ”ultimul cătun de munte”.

De asemenea acesta precizează că subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor îi este semnalat tot mai des în județul Alba.

Mai exact este vorba despre o întrebare pe care deputatul a pus-o către ministerul condus de Lucian Bode.

În ultima perioadă tot mai mulți șoferi sunt prinși în timp ce conduc sub influența substanțelor psihoactive. Mai mult de atât în urma proceselor în care traficanții de droguri sunt condamnați în motivările magistraților din Alba apar date care întăresc ideea consumului de droguri în județ: printre consumatori se află și sute de tineri din Alba parte din ei chiar și minori.

CITEȘTE ȘI: Șase traficanți de droguri condamnați de Tribunalul Alba. Ce greșeli au făcut și cum i-au descoperit procurorii DIICOT Alba Iulia

Cele mai elocvente exemple sunt două dosare recent finalizate de magistrații Tribunalului Alba, unde consumatori erau elevi de liceu din Sebeș, Aiud sau Cugir.

Ce spune Florin Roman în întrebarea adresată către MAI

”Cu ocazia numeroaselor vizite în județul Alba mi se semnalează tot mai des fenomenul îngrijorător al consumului de droguri și de substanțe interzise în rândul tinerilor.

Dacă până acum despre acest fenomen se vorbea serios doar în zona urbană acum fenomenul este prezent și în zona rurală, până în ultimul cătun de munte„, precizează deputatul în întrebarea sa.

Acesta mai spune că pe lângă eforturile polițișilor de la IPJ Alba care au intensificat acțiunile de depistare ale șoferilor aflați la volan sub influența stupefiantelor, este nevoie de o strategie pentru combaterea consumului de droguri.

Roman vrea să știe câte dosare penale au fost întocmite pentru cei care au fost prinși în timp ce comercializau droguri în 2021 și 2022 și câți șoferi au fost prinși sub influența substanțelor interzise la volan.

De asemenea a mai întrebat care sunt măsurile luate la nivelul județului pentru combarea consumului de droguri în rândul tinerilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Antidrog

    miercuri, 22.02.2023 at 14:34

    Cred ca intrebarea îi este adresata lui Bode in calitatea lui de “doctor”😂😂

  2. Janvelopa Zam

    miercuri, 22.02.2023 at 23:07

    Wow …. da ce descoperire. Cata inteligență ca sa ppti sa iti dai seama de acest fenomen. Doamne cat ii mai poti răbda?

  3. facsimil

    duminică, 26.02.2023 at 05:55

    florinele mai scrie o carte.

  4. Petru

    luni, 27.02.2023 at 09:15

    E democrație.Pe rafturi în magazine găsești numai produse de proastă calitate, poate că astea au ,,calitate superioară”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax