Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb cere măsuri la MAI pentru eliminarea aglomeraţiei de la înmatriculări auto

Publicat

Deputatul PNL de Alba Sorin Bumb a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, să ia măsuri pentru deblocarea situației de la ghișeele de înmatriculări auto. Acesta explică situaţia şi spune că aglomeraţia la aceste ghişee a devenit un fenomen naţional, în contextul eliminării taxelor de înmatriculare pentru maşini, considerând că este necesară descentralizarea serviciului din domeniu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă uneori distanțe mai mari de 100 de km din localitatea de domiciliu și până în reședința de județ, pentru a-și înmatricula autovehiculele.

“Eliminarea, de la începutul acestui an, a taxelor pentru înmatricularea autovehiculelor a generat un aflux foarte mare de mașini provinete din import, ceea ce a dus și la aglomerarea semnificativă a ghișeelor de înmatriculări auto. Nu mă refer doar la județul Alba, unde situația este mai bună decât în alte județe, ci la un fenomen naţional, ce afectează deja toată țara. Măsura eliminării taxelor de înmatriculare a fost luată de aproximativ un an, dar ea nu a fost, din păcate, însoțită și de unele măsuri care să faciliteze accesul cetățenilor la serviciile oferite de Stat, în speță la serviciul de înmatriculare al autovehiculelor. Deși o creștere a solicitărilor de înmatriculare ar fi trebuit să fie prevăzută de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și aglomerația de la ghișee ar fi trebuit prevenită, acest lucru nu s-a întâmplat și perioadele necesare înmatriculării unui autoturism, în România Europeană a anului 2017, ajung chiar și la 90 de zile, în principal din cauza cozilor interminabile de la ghișeele de înmatriculări.

Situația nu îi afectează doar pe cetățenii care doresc să înmatriculeze definitiv autoturisme second-hand sau să transcrie în evidență astfel de autovehicule (atunci când ele provin de pe piața autohtonă și nu din import), ci afectează și persoanele fizice sau juridice care cumpără autovehicule noi și doresc să le înmatriculeze definitiv.

Situația este cu atât mai gravă cu cât, în perioada în care autovehiculele circulă cu „numere roșii”, au drept de circulație doar pe teritoriul României și nu pot circula în afara granițelor țării. Astfel, un cetățean român sau un agent economic român aflat în această situație, nu poate dispune de bunul său după cum dorește, ci îl poate folosi doar pe teritoriul României pentru simplul motiv că nu i se poate asigura accesul la serviciul de înmatriculare într-un timp rezonabil.

În plus, practica centralizării serviciilor de înmatriculare doar în reședința de județ generează numeroase alte costuri și impedimente. Și, culmea, asta se întâmplă în timp ce programul de guvernare PSD vorbește despre descentralizare și apropierea serviciilor publice de cetățean…

Cetățenii trebuie însă să parcurgă uneori distanțe mai mari de 100 de km din localitatea de domiciliu și până în reședința de județ, pentru a-și înmatricula autovehiculele și, de cele mai multe ori, un singur drum dus-întors nu este suficient pentru a rezolva această problemă.

I-am cerut Ministrului de Interne să ia măsuri pentru descentralizarea acestei activități și pentru reducere timpului de așteptare necesar înmatriculării. Sper doar ca măsura preconizată de PSD să nu fie reintroducerea taxei auto despre care se discuta tot mai des in ultimul timp…”, a transmis deputatul PNL de Alba, Sorin Ioan Bumb.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax