Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DESCENTRALIZAREA în Alba, varianta Ion Dumitrel: Cum vor fi reorganizate instituțiile „inutile” sau care „nu-și fac treaba”

Publicat

dumitrel

Odată cu descentralizarea, mai multe Direcții vor intra în subordinea Consiliilor Județene, cu tot cu angajați și buget. Principalele domenii care vor fi incluse în acest proces sunt direcţiile de sănătate, agricultură, pescuit, mediu, cultură, tineret și sport. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a explicat, în conferință de presă, cum va reorganiza aceste instituții, dacă aceasta va intra în atribuțiile sale.

În opinia lui Dumitrel, cel puțin trei dintre Direcțiile care vor intra în administrarea Consiliului Județean sunt inutile, ineficiente și nu își fac treaba cum trebuie. Este vorba despre Direcția Județeană de Sport și Tineret, Direcția Agricolă Județeană, Direcția Județeană pentru Cultură. În cazul în care va avea autoritatea de a le reorganiza, Dumitrel a spus că „nu are nevoie de ele”, mai ales că în Consiliul Județean există departamente care au același obiect de activitate, cu oameni mai puțini și mai activi.

Descentralizarea va aduce aproximativ 100 de angajați din instituții în „curtea” Consiliului Județean Alba. Inițial, se anunța că aproximativ 10% din personal va fi disponibilizat, însă documentul pentru care și-a asumat răspunderea Guvernul nu se precizează nimic despre disponibilizări.

Guvernul a anunțat că aceste instituții vor veni în județ „cu bugetul aferent”, însă președintele Consiliului Județean s-a arătat sceptic: „Convingerea mea este că au făcut acest lucru pentru că nu mai au bani la nivel central și vor să plătească din bugetele județene. Chiar dacă se vor da bani de la ministere, banii nu au ajuns niciodată.

Vedeți mai jos cum a descris Ion Dumitrel activitatea instituțiilor ce vor intra în subordinea sa:

Direcția Județeană de Tineret și Sport: „Nu avem nevoie de ea”

„Din punctul meu de vedere, nu avem nevoie de această Direcție. Avem în Consiliul Județean un compartiment cu doi oameni care derulează proiecte de acest gen, de zeci de ori mai multe decât DJST. De-asta cred că nu avem nevoie de ea. Dacă ar fi să se poată reorganiza, după ce intră în subordinea Consiliului Județean, nu aș avea nevoie de niciun om de la DJST, știindu-le activitatea. În toată activitatea mea de la Consiliul Județean, nu i-am întâlnit niciodată, nu ne-au cerut niciun parteneriat, indiferent cine a condus acea instituție. După mine, această instituție nu a avut niciodată un conducător căruia să îi placă sportul. Dacă ar fi după mine, să-mi dea voie să reorganizez instituția, nu avem nevoie de ea”, a spus Dumitrel. Unul dintre oamenii care au condus DJST Alba a fost un membru PDL, Dan Opruța.

Direcția Județeană pentru Cultură: „Nu și-a făcut datoria deloc”

„Nu am avea nevoie decât de specialiștii pe care îi au, deși nu îi cunosc. Probabil am înjumătăți cheltuielile. Direcția de Cultură nu și-a făcut datoria deloc, în opinia mea”, a declarat Dumitrel.

Direcția de Pescuit și Acvacultură:  „Va trebui să facem un birou”

„Acolo va trebui să facem un birou sau ceva, pentru că am primit, cel puțin în documente, 202 hectare de teren care sunt sub lacurile de pescuit”, zice Dumitrel.

Direcția Agricolă Județeană: „E o instituție cu oameni în vârstă”

„Nu cunosc oamenii de acolo, dar cert este că au o problemă. E o instituție cu oameni în vârstă”, spune Dumitrel.

Direcția de Sănătate Publică: „Nu-mi plac oamenii de genul directorului de acolo”

„Din ce-am studiat, cei de la DSP Alba ne dau în jur de 30 de oameni, și sunt prea mulți. Nu avem nevoie de atâția oameni. Și nu-mi plac oamenii de genul directorului de acolo, când țărănist, când pedelist, când penelist, când pesedist”, a spus Dumitrel.

Direcția județeană pentru Protecția Mediului: „Trebuie să rămână instituție de sine stătătoare”.

Cine va conduce aceste instituții?

În prima fază, conducerea instituției va fi asigurată tot de cei care ocupă aceste funcții în prezent, ca interimari. După câteva luni, va fi organizat un concurs, prin care funcțiile să fie preluate de oameni competenți, fără culoare politică.

„E greu să fiu crezut, dar în prima parte, până reogr inst vor rămâne aceiași șefi care sunt acum. La partea a doua, pentru că sunt obligat, ca președinte să organizez concursuri, voi face concurs și nu vreau să bag niciun politician. Vreau să-i selectăm pe oamenii care pot să conducă aceste instituții fără culoare politică. Sunt acum directori, care probabil se vor prezenta la concurs. S-ar putea ca, prin experiența în fruntea instituției, să câștige concursul și să rămână în continuare. Urmează ca eu să dau o dispoziție, să numesc pe cineva pe o perioadă. Eu îi voi pune interimari pe cei care sunt acum șefi. După aceea vom pregăti concursul”, a mai spus Dumitrel.

Citiți și: DESCENTRALIZARE: Ce intră în “curtea” CJ Alba, după marea reformă din administraţie. Proiectul de lege adoptat de Guvern

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pensionar sarac

    duminică, 24.11.2013 at 09:36

    vai de noi, dar ma bucur de cei care nu stiau cum sa se bucure cand stiam ca vine perioada de slugarnicie.

  2. un el

    marți, 26.11.2013 at 21:53

    Directie de cultura…???!!!! director…..sofer infatuat….(nevasta pe masura)….???!!! Domnule Presedinte….???!!! Toti soferii si o parte din aceste secretare …care nu isi justifica activitatea….sa plece……Ce gestioaneaza acesti angajati…. ??? banii contribuabililor….???!!! Transformati toate posturile de ….director : in sef serviciu….Nu au ce gestiona…fiind in subordinea Consiliului Judetean! NU MAI POT FURA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax