Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Desecretizarea unui contract dintre „Grup Corint” şi Primăria Alba Iulia obţinută în instanţă. Vezi la ce a fost obligat primarul

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman a câştigat primul proces în instanţă împotriva Primăriei municipiului Alba Iulia. Prin sentinţa pronunţată de Tribunalul Alba în 27 septembrie, acesta a obţinut desecretizarea proiectului ”Reabilitare Centrul Istoric Alba Iulia – Fortificație de tip Vauban, căi de acces, iluminat exterior şi mobilier urban” cu privire la care instituţia publică a refuzat furnizarea oricăror informaţii, pe motiv că sunt confidenţiale.

Tribunalul Alba a admis plângerea formulată de Florin Roman şi a obligat Primăria să furnizeze reclamantului informaţiile de interes public pe care acesta le-a solicitat şi, mai mult decât atât, a obligat primarul, Mircea Hava la plata unei amenzi de 20% din salariul brut pe economie, pe fiecare zi de întârziere, începând cu data rămânerii irevocabile a prezentei sentinţe şi până la data punerii în executare complete şi conforme a acesteia.

Singura solicitare care nu a fost acceptată de judecători şi, prin urmare, nu va trebui pusă în aplicare este aceea a publicării hotărârii în două cotidiene cu acoperire locală.

Decizia Tribunalului Alba a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia, iar, dacă magistraţii vor menţine sentinţa, Primăria Alba Iulia, precum şi Mircea Hava vor trebui să se conformeze.

Florin Roman a cerut în instanţă ca Primăria Alba Iulia să-i comunice valoarea totală a lucrărilor contractate de SC „Grup Corint” SA, care sunt subcontractorii, care este valoarea finanțărilor europene şi care este valoarea finanțărilor din bugetul local şi de stat, listele de cantităţi de lucrări, preţurile de ofertă, preţurile de lucrări, extrase materiale, forță de muncă, utilaje şi transporturi, încheieri de deviz, dacă există actualizări, note de comandă suplimentare şi note de renunțare, iar, dacă da, conținutul acestora, acte adiționale la contract şi conținutul acestora, precum şi cheltuielile de publicitate pentru implementarea proiectului şi beneficiarii acestora.

Roman a atras atenţia instanţei că refuzul Primăriei de a furniza aceste informaţii este abuziv şi nelegal şi prin urmare a cerut ca pârâta să fie obligată să furnizeze informaţiile de interes public solicitate prin cererea înregistrată sub nr. 19620/14.03.2011, la plata amenzii în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie, pentru fiecare zi de întârziere, până la executarea integrală a obligaţiei de informare, la plata cu titlu de daune morale a sumei reprezentând contravaloarea salariului Primarului Alba Iulia pentru două luni, la publicarea hotărârii în doua cotidiene cu acoperire locală, pe cheltuiala proprie, la plata cheltuielilor de judecată.

Citiţi aici sentinţa Tribunalului Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. BARBISON

    luni, 12.12.2011 at 19:57

    se impute treaba…pina la urma nu vor mai putea fi ascunse sub pres marile ********* financiare marca „Sabau-Hava”

  2. Aurelian

    luni, 12.12.2011 at 20:17

    Pana Piticul Atomic primeste raspunsul, Cr(**)in Antonescu desfinteaza conducerea Partidului PeNaL Alba, asa cum a facut la Ploiesti, si acolo Presedintele nu era Eutanasiu, ci mana dreapta a lui Patriciu!

    • Un cetatean din Alba

      luni, 12.12.2011 at 21:30

      Mai aurelian… Cu sau fara partid liberal albaiulienii vor afla detaliile contractului pe banii cetatenilor! Si crede-ma ca nu o sa va fie comod… daca este ceva de ascuns sau mai ales daca este ceva ilegal. Asa ca zat!

      • Ana

        marți, 13.12.2011 at 12:57

        Pe Alba-Iulieni, ii intereseaza rezultatele, si nu „loviturile sub centura”, pe care unul din cei mai coruptii „lideri PeNaLi”, din Alba, Piticul Atomic incearca sa le de-a lui Hava. Actiunea avea succes daca altul si nu Piticul Atomic avea aceasta actiune!

  3. cristi

    marți, 13.12.2011 at 08:55

    S-a creat primul precedent. Acum asteptam sa dea cineva in judecata pe prietenii mai de sus ai dlui Hava (Base, Berceanu &Co) si sa obtina DESECRETIZAREA REALA a contractului cu RMGC prin care ultima mare bogatie a tarii va fi jefuita de o companie straina cu acordul conducatorilor nostri mult iubiti… Nu doar Rosia Montana va fi rasa ci toti Apusenii!! Romania, trezeste-te!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax