Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Designerul din Blaj, Lucian Matiş, creatorul rochiilor purtate de soţia premierului Canadei la Casa Albă: „Viaţa mea s-a schimbat, de două zile dau interviuri”

Publicat

lucian-matis Designerul vestimentar originar din Blaj, dar stabilit în Toronto, Lucian Matiş, a povestit cum viaţa sa s-a schimbat “peste noapte” după ce creaţiile sale au fost purtate de soţia premierului Canadei, la Casa Albă.

Matiş a mărturisit, pentru Digi24, că de două zile dă doar interviuri, că este mândru de originile sale şi că are planuri şi pentru creaţii destinate bărbaţilor, astfel încât s-ar putea ocupa şi de vestimentaţia premierului Canadei.

Reamintim că Sophie Grégoire-Trudeau, soţia premierului Canadei, a impresionat audienţa, în timpul primei vizite oficiale a cuplului, la Casa Albă, purtând două rochii create de Lucian Matiş. Prima, o rochie roşie, cu mâneci şi imprimeuri geometrice şi florale, în nuanţe de roz, iar seara, o rochie lungă de culoare violet cu broderii coral.

Vezi şi FOTO: Creaţiile lui Lucian Matiş, un tânăr designer originar din Blaj, purtate de soţia premierului Canadei, la Casa Albă

12813995_1001879126563451_8524794584827628303_n Lucian Matiş a povestit că soţiei premierului din Canada i-au plăcut multe ţinute ale românului, cam 15, şi cu greu a ales numai două.

„Ştiam că poartă rochia de seară, nu ştiam că poartă rochia de zi. Pentru rochia de seară ne-am pregătit aproape o lună. Dar de rochia roşie nu am ştiut. M-a sunat să încerce câteva haine din colecţia primăvară-vară 2016, după care am făcut probele la Ottawa, mi-a trimis înapoi hainele. După aceea ne-am întâlnit aici în Toronto să facem probele”, spune Lucian Matiş.

Designerul originar din Blaj susţine că a folosit şi motive româneşti în creaţiile sale.

„Am avut o colecţie inspirată de România, în care am folosit ii şi şorţuri, piese de muzeu pe care le-am schimbat… Sunt mândru de originile mele”, mărturiseşte Matiş.

12801306_1002120123206018_1683278447177725403_n Tânărul recunoaşte că i s-a schimbat viaţa după ce rochiile create de el au fost văzute de oameni din toată lumea, odată cu prezentarea acestora la Casa Albă, de către Sophie Grégoire-Trudeau.

„Nu mai am viaţa mea de două zile, asta s-a schimbat, de două zile dau numai interviuri”, adaugă designerul.

Designerul român spune că se gândeşte să creeze şi haine pentru bărbaţi, iar atunci crede că se va ocupa şi de vestimentaţia premierului canadian Justin Trudeau.

Lucian Matiş s-a născut în Blaj şi s-a stabilit în Canada, în 1999. A avut acces la creaţii vestimentare încă de la vârstă fragedă, graţie mamei sale, care avea un atelier de croitorie. A absolvit Liceul de Arte la Sibiu şi şi-a continuat studiile în design vestimentar la Universitatea Ryerson din Toronto, potrivit site-ului oficial al creatorului de modă.

Prima colecţie şi-a lansat-o în 2007, la Săptămâna Modei de la Toronto, apoi brandul său a devenit din ce în ce mai cunoscut, iar colecţiile sale au fost apreciate de criticii şi revistele de modă. Printre vedetele care au purtat ţinute create de Lucian Matiş se află celebrul top-model Iman, modelul Coco Rocha şi cântăreaţa Nelly Furtado.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax