Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Despăgubiri de peste 280.000 lei pentru patru clienți înșelați de fosta angajată CEC Bank Zlatna

Publicat

Odată cu acuzarea definitivă a lui Elena Meteșan angajata CEC Bank Zlatna, la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru delapidarea a peste 1 milion de euro, apar și primele decizii prin care banca la care a lucrat este obligată la despăgubiri. Judecătoriei Alba Iulia s-a pronunțat în favoarea a patru persoane și obligă CEC Bank la plata a peste 280.000 lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Deciziile de despăgubire au fost pronunțate de Judecătoria Alba Iulia. Patru persoane au atacat în instanță CEC Bank și au cerut despăgubiri,, o sumă ceruta este de peste 116.000 de lei, într-un altul dosar suma cerută este de 123.000 de lei, iar în alte două cauze sunt sume tot mai mici: 20.000 de lei,și aproape 21.000 de lei.

Oamenii au dat în judecată banca după ce au fost refuzaţi să fie despăgubiţi în cadrul procesului penal derulat şi finalizat la instanţele din Alba.

Conform Adevarul.ro, ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul C. P. în contradictoriu cu S.C. CEC BANK S.A., cu sediul în Bucureşti, având ca obiect pretenţii, şi în consecinţă: Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 123.000 lei cu titlu de pretenţii, debit principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate asupra acestei sume începând cu data de 07.10.2016 şi până la data plăţii efective a sumei datorate cu titlu principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei 9.145 lei, din care suma de 3.565 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată şi suma de 5.580 lei cu titlu de onorariu de avocat”, se afirmă în minuta unei decizii de la Judecătorie.

Citește și: Fosta angajată a CEC Bank Zlatna care a furat peste un milion de euro de la clienți a ajuns după gratii

O altă minută a unei sentinţe de la judecătorie arată astfel: ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul E. A. în contradictoriu cu S.C. CEC BANK S.A., având ca obiect pretenţii, şi în consecinţă: Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 116.425 lei cu titlu de pretenţii, debit principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate asupra acestei sume începând cu data de 07.10.2016 şi până la data plăţii efective a sumei datorate cu titlu principal. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei 8.834 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, din care suma de 3.434 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată şi suma de 5.400 lei cu titlu de onorariu de avocat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax