Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Dezastru la recalcularea pensiilor, la Casa Județeană de Pensii Alba. Peste 3.700 de dosare lăsate de izbeliște

Publicat

casa de pensii alba

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a acuzat joi fostul Guvern PSD că a amânat deliberat recalcularea a mii de pensii, deoarece nu a dorit să îşi asume implicaţiile financiare. Cea mai gravă situație este la Alba, unde se înregistrează peste 40% din totalul dosarelor lăsate de izbeliște la nivel național. 

„La două săptămâni de la prima situaţie cerută Casei Naţionale de Pensii privind întârzierile dosarelor de recalculare a pensiilor, o situaţie semnalată de mii de pensionari, rezultatele demersului este că numărul a scăzut la jumătate.

Citește și Pensionarii angajați la stat vor trebui să aleagă, în termen de 15 zile, unul dintre cele două venituri. Modificările la OUG 114

Fata de 14.452 dosare cu termene mult depăşite faţă de cele 45 de zile prevăzute în lege, am ajuns astăzi la 8.767“, a declarat ministrul Muncii.

Cea mai gravă situaţie este la Alba Iulia, unde se regăsesc 3.731 de dosare întârziate, respectiv  43% din totalul dosarelor întârziate, a anunţat ministrul Muncii, explicând că situaţia trenează de circa cinci ani, de când o parte dintre angajaţii de la Casa de Pensii au fost implicaţi într-o serie de activităţi de corupţie, şi nu a fost rezolvată nici până acum.

O situaţie în continuare serioasă este şi la nivelul Capitalei, de unde provin 20% din restanţe. Violeta Alexandru a anunţat că Ministerul Muncii va avea nevoie de fonduri suplimentare pentru a acoperi costurile generate de necesitatea de a plăti toate pensiile pentru care recalcularea a fost întârziată.

„Problema fiind cunoscută de mai multă vreme – sunt dosare întârziate de jumătate de an, de trei sferturi de an, de peste un an –, înclin să cred că a fost o strategie deliberată de a se prelungi perioada finalizării recalculării acestora, tocmai pentru că urmează să fie implicaţii financiare suplimentare pe care PSD nu a dorit să şi le asume”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a ţinut să îi asigure pe pensionari că vor primi sumele la care au dreptul ca urmare a recalculării pensiilor. În acest sens, va prezenta situaţia în şedinţa de Guvern pentru a putea solicita suplimentarea bugetului Casei Naţionale de Pensii în vederea trimiterii banilor „pe care just îi merită pensionarii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alix

    joi, 28.11.2019 at 14:21

    Da! Tatăl meu a depus dosarul de pensie în noiembrie 2017 și incă așteaptă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax