Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dezbatere despre despre fenomenul cerşetoriei, la Primăria Hopârta. Elevii din localitate s-au întâlnit cu poliţiştii şi autorităţile judeţene

Publicat

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Alba, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centru Regional Alba, ai administraţiei publice locale, ai ONG-urilor care activează la nivel local, cadre didactice, părinţi, precum şi lideri ai comunităţii rome din localitatea Hopârta au participat, joi, la o dezbatere cu tema „Unde începe cerşetoria, se sfârşeşte copilăria”. Elevii de la şcoala din localitate au aflat de la organizatori despre riscurile şi consecinţele practicării cerşetoriei.

Dezbaterea este inclusă în proiectul „Cerşetoria – de la exploatarea prin muncă la traficul de minori”, ce are ca scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la efectele negative ale fenomenului cerşetoriei.

A urmărit identificarea cauzelor care generează cerşetoria şi problemele ce derivă din desfăşurarea unor astfel de activităţi, precum şi soluţiile ce pot conduce la prevenirea acesteia şi a fost moderată de reprezentaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române-Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, responsabili în implementarea proiectului la nivel naţional, proiect iniţiat de Asociaţia „Telefonul Copilului”.

Discuţiile au fost urmate de o întâlnire cu 60 de elevi ai Şcolii Gimnaziale din Hopârta, ocazie cu care acestora le-au fost prezentate riscurile şi consecinţele practicării cerşetoriei de către minori şi aplicate chestionare privind percepţia lor asupra acestui fenomen. Pentru implicare în activitate, elevii au fost recompensaţi cu rechizite şi materiale cu recomandări preventive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax