Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Dezbatere publică: Locuitorii sunt invitaţi să se pronunţe privind construirea noii fabrici de formaldehidă „Kronochem” Sebeş

Publicat

„Kronospan” Sebeş, prin divizia chimică „Kronochem” continuă demersurile în vederea construirii unei noi fabrici de formaldehidă pe platforma industrială din cartierul Mihail Kogălniceanu al municipiului Sebeş. În acest sens, conducerea companiei invită, joi, cetăţenii la o dezbatere publică privind impactul pe care această instalaţie de producere a formaldehidei îl va avea asupra mediului, precum şi raportul de securitate al proiectului. Menţionăm că noua fabrică este prevăzută să formeze anual nu mai puţin de 60.000 de tone de formaldehidă.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 15 septembrie, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, începând cu ora 16.00. Cetăţenii care au un cuvânt de spus privind ridicarea acestei fabrici în municipiul Sebeş trebuie să ştie că, în urma analizării tuturor aspectelor, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu poate emite sau respinge acordul de mediu necesar pentru începerea construcţiei.

Raportul privind impactul asupra mediului şi raportul de specialitate pot fi consultate pe site-ul kronospansebes, precum şi la sediul ARPM Sibiu.

Reamintim că, în luna martie, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a solicitat ministrului Laszlo Borbely analizarea opţiunii de a găsi o nouă locaţie pentru ridicarea acestei fabrici. Fostul director al APM Alba, Vasile Todea a explicat la momentul respectiv că, odată construită, fabrica de formaldehidă va contribui la poluarea municipiului Sebeş şi va afecta în mod special locuitorii cartierului Mihail Kogălniceanu, situat în apropiere de „Kronospan”.

Fabrica de formaldehidă „Kronochem Sebeş” reprezintă un proiect al investitorilor aproape devenit realitate în 2010. Din cauza faptului că fabrica a fost ridicată atunci în lipsa unui acord de mediu, construcţia a fost demolată. Materialul publicat de Alba24 în luna martie poate fi citit aici.

Din datele disponibile pe site-ul firmei, „Kronospan este cel mai mare producător de produse stratificate pe bază de lemn. Compania şi-a început activitatea în 1897 în Austria extinzându-şi treptat activitatea şi ajungând astăzi în Europa, Asia si America de Nord. Kronospan a ajuns în Sebeş în 2004, când a preluat cele două fabrici existente, continuând tradiţia de prelucrare a lemnului din regiune. Kronospan Sebeș este, de asemenea, cel mai mare producător de plăci aglomerate din România.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax