Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 1 ianuarie a crescut şi valoarea punctului de pensie. Majorarea s-a făcut cu aproape 30 de lei faţă de anul trecut

Publicat

Începând cu data de 1 ianuarie, valoarea punctului de pensie a crescut cu aproape 30 de lei. Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că în 2014 valoarea unui punct este de 790,7 lei, comparativ cu 762,1 lei, cât a fost anul trecut. Majorarea punctului de pensie a fost anunţată din luna noiembrie, când Ministerul de Finanţe a publicat în proiect bugetul pe 2014.

Casa Naţională de Pensii precizează că indicele de corecţie acordat persoanelor care îşi deschid drepturile de pensie începând cu data de 1 ianuarie 2014 este de 1,07.

Cresterea punctului de pensie ia în calcul 3,33% rata medie anuală a inflaţiei şi 0,43% care reprezintă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut.

Din acest an cuantumul ajutorului pentru însoţitor, în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate este de 633 de lei. Această indemnizaţie se calculează ca 80% din valoarea unui punct de pensie.

Citiți și: Cum se calculează PUNCTAJUL pentru PENSIE: Vezi câţi bani primeşti de la stat dacă decizi să te pensionezi AZI

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax