Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din 16 februarie: PRIMELE înscrieri la clasa pregătitoare, la SEMINARUL TEOLOGIC din Alba Iulia. Nu sunt restricţii privind domiciliul

Publicat

marcela daramus Din 16 februarie încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, iar din acest an în municipiul Alba Iulia părinţii îşi pot înregistra copiii şi la Seminarul Teologic „Simion Ştefan”.

Inspectorul adjunct al IŞJ Alba, Marcela Dărămuş a specificat că este şi singura unitate de învăţământ din oraş care nu are circumscripţie. Nu se ştie încă numărul de clase pregătitoare, dar este cert că va fi prima generaţie.

Până în 9 februarie 2015 este termen limită pentru afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

„Cu siguranţă şcolile sunt pregătite au doi ani de experienţă pe aceastp parte de înscrieri. Singura şcoală din Alba Iulia care nu are circumscripţie este Seminarul Teologic pentru clasa pregătioare şi gimnaziu. La clasa pregătitoare mergem pe acelaşi număr ca şi anul trecut, deocamdată pentru că până la final mai pot veni şi alţi copii în Alba”, a spus Marcela Dărămuş.

În 2014, în judeţul Alba au fost 170 de clase pregătitoare cu 3.145 de locuri la programele step by step, cu predare în limba română, în limba maghiară, respectiv limba germană.

La Seminarul Teologic din Alba Iulia în anul şcolar 2015-2016 va fi prima generaţie a copiilor care intră în clasa pregătitoare. De asemenea, este şi singura şcoală din municipiu care nu are circumscripţie, astfel că părinţii care vor să îşi înscrie a copiii în clasa pregătitoare nu sunt condiţionaţi de zona la care sunt arondaţi, în funcţie de domiciliu.

În perioada 11 – 20 februarie în fiecare unitate de învăţământ se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare, a unei „Zile a porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Citeşte şi CALENDARUL ÎNSCRIERILOR în clasa pregătitoare şi clasa I, în anul şcolar 2015-2016, publicat de Ministerul Educaţiei. Cereri, din 16 februarie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax