Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din această lună, TARIFELE RCA ar putea creşte. Unii şoferi vor scoate mai mulţi bani din buzunar

Publicat

asigurare RCA asigurari politePlafonarea tarifelor RCA, decisă de Guvern anul trecut, expiră în această lună. După termenul de 18 mai, asigurările obligatorii autor vor fi mai scumpe cu cel puțin 20 de procente sau cel puţin aşa estimează brokerii.

Din 18 noiembrie, prin hotărâre de Guvern, au fost aplicate tarife maxime pentru asigurarea obligatorie civilă auto. Acestea se vor aplica până în 18 mai 2017. Societățile de asigurare care practică asigurarea RCA au fost nevoite să respecte tarifele maximale prevăzute de stat, o situaţie unică în Europa. Contextul a fost dat atât de solicitările societăţilor de transporturi, care au organizat proteste, reclamând tarifele imense, cât şi de scăderea concurenţei, prin retragerea de pe piaţă a unor firme de asigurări, cum sunt Astra sau Carpatica Asig.

Acum autorităţile intenţionează să determine companiile de asigurări ca, după această dată, să vină în ajutorul clienţilor. Este posibil ca transportatorii să reclame din nou creşterea tarifelor, din 19 mai, astfel încât nu este exclusă nici prelungirea perioadei de plafonare.

În categoria clienților cu risc ridicat se află tinerii, posesorii maşinilor sport şi şoferii care au făcut multe accidente.

Astfel, din 19 mai, după calculele transportatorilor, un şofer mai tânăr de 25 de ani care, de exemplu, în prezent, plăteşte RCA de 1.166 lei, va trebui să scoată din buzunar peste 1.500 de lei, potrivit romaniatv.net. Pentru o maşină de transport cu MMA până în 7,49 tone, RCA ar putea ajunge la 2.500 de lei,  de la sub 2000 de lei, în prezent.

Vezi şi Din 18 mai ar putea crește tarifele RCA. Legea va fi dezbătută în Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax