Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din ce manuale vor învăța elevii în anul școlar 2012-2013? Vezi lista titlurilor aprobate de MECTS

Publicat

elevi

Pe 17 septembrie, după primul sunet al clopoțelului din acest an școlar și după ce vor face cunoștință cu colegii, învățătorii sau profesorii, elevii își vor prelua pachetele cu manuale. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) a făcut publică lista manualelor aprobate pentru anul școlar 2012-2013, la nivelul învățământului preuniversitar.

Pentru fiecare clasă din segmentul I-XII, au fost aprobate peste 100 de titluri, cu excepția clasei pregătitoare, unde nu se predă după manuale. În Legea Educației Naționale (LEN) se stipulează ca profesorii să aleagă și să le recomande elevilor ce asemenea volume să utilizeze, doar din lista celor aprobate de minister. Conform documentului care vizează lista manualelor avizate, se stabilește și modul de achiziție al acestora: gratuit, cu costuri asigurate de stat sau de pe piața liberă.

De exemplu, la clasa I, sunt șase modele de Abecedar, patru dintre ele fiind asigurate de la stat și pe care copiii le vor primi gratuit, în prima zi a cursurilor. De asemenea, tot aici sunt aprobate și 13 tipuri de manuale de Matematică, nouă gratuite și patru existente în librării, alte cinci pentru disciplina Cunoașterea mediului, la fel fiind prevăzute și la Religie.

În clasa a II-a, elevii au la dispoziție patru manuale valabile pentru disciplina Cunoașterea mediului, Limba și literatura română, Matematică și Religie. La clasa a III-a sunt valabile trei manuale de Educație Civică, Educație Muzicală, patru la disciplina Limba engleză, trei pentru Limba franceză, două pentru Germană și doar unul acolo unde se studiază limbile italiană, rusă, spaniolă, bulgară, cehă, polonă sau slovacă, în funcție de naţionalitatea școlarilor. Pe lângă acestea, sunt valabile și patru manuale aprobate pentru Limba și literatura română, nouă de Matematică, 11 la Religie și șapte pentru Științe ale naturii.

Pentru clasa a IV-a, învățătorii vor putea alege unul din cele nouă manuale aprobate pentru Educație Civică (plus cele pentru minoritățile naționale), opt de Muzică, opt de Geografie, 10 de Istorie, şapte de Limba și literatura română, nouă manuale de Limba Engleză, şapte de Limba Franceză și 13 de Matematică.

Puteți consulta aici lista manualelor aprobate pentru clasele I-XII: Catalogul manualelor scolare valabile pentru anul scolar 2012-2013

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax