Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din martie, pacienții din Alba vor plăti serviciile din spital. Managerul Nicoleta Coșarcă: „Suntem pregătiți pentru coplată”

Publicat

s

Spitalul Județean de Urgență Alba este pregătit să introducă sistemul de coplată, a declarat luni managerul Nicoleta Coșarcă. Suma exactă a coplății urmează urmează să fie stabilită în cursul acestei săptămâni, iar sistemul intră în vigoare începând din luna martie. Coplata reprezintă o sumă modică plătită de bolnavi la externare, pentru serviciile de care au beneficiat în spital, cu excepția celor de urgență.

Inițial, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu a precizat că valoarea coplății va fi de 10 lei, însă, în urma unor directive ulterioare, aceasta a rămas la latitudinea consiliului de administrație. În cursul acestei săptămâni va fi stabilită varianta în care va fi aplicată noua taxă.

„De la 10 lei pe externare s-a ajuns la 10 lei la externare și acum am văzut o ultimă ordonanță care prevede o coplată de <până la 10 lei, la latitudinea consiliului de administrație>. Așteptăm să vedem până la urmă la care variantă se ajunge. Avem deja logistica și ne pregătim pentru coplată. Mergem pe cele trei variante posibile”, a precizat Nicoleta Coșarcă.

Din punct de vedere logistic, spitalul din Alba Iulia este pregătit pentru introducerea coplății. Totuși, cum pacienții ce beneficiază de servicii de urgență sunt scutiți de coplată, aceasta ar putea însemna o presiune suplimentară pe secția de urgență.

„Prima discuție mai fermă despre coplată a fost în iulie 2012. Noi ne-am pregătit pentru coplată, am informatizat suplimentar acolo unde era nevoie, am făcut un program suplimentar la casierie, se lucrează pe două schimburi. Din punct de vedere tehnic suntem pregătiți. Nu știm ce va însemna pentru urgență, îmi e teamă că toată această coplată va crește presiunea în urgență”, a adăugat managerul spitalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anonimus

    luni, 04.02.2013 at 19:33

    Sa va fie rusine ! De ce sa mai platim sanatatea ?

    Oricum spitalul alba iulia trebuie inchis ! te duci bolnav si iti da fisa de clinic sanatos

    Romani nu mai platiti la stat nici un ban si haideti sa ii ****** ca pe ceausescu !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax