Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul ANM anunță cum va fi începutul lunii august: Zile caniculare, nopți tropicale și instabilitate atmosferică accentuată

Publicat

România se topește. ElenaMateescu directorul ANM spune că în acest sfârșit de iulie prognoza meteo arată o vreme a extremelor. Canicula, nopțile tropicale și instabilitatea atmosferică accentuată va continua și la începutul lunii august.

Va fi foarte cald ziua, nopțile vor fi tropicale, insuportabile iar în mai multe zone vom avea parte și de instabilitate atmosferică accentuată cu ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină.

”Ne așteaptă în continuare o vreme caniculară pentru că, mai ales de mâine, vor fi în vigoare avertizările meteorologice de Cod Portocaliu pentru cele șase județe din partea de sud-vest a țării, inclusiv Capitala și dacă astăzi am înregistrat 38 de grade la umbră, la București, Filaret și Afumați, mâine este posibil să consemnăm mai mult

Am înregistrat 40 de grade Celsius la ora 16:00 la Băile Herculane, 39 de grade Celsius la Turnu Măgurele, Alexandria, Bechet, Băilești, Roșiori de Vede, Calafat, iată în foarte multe stații din partea de sud-vest a țării.

Temperatura resimțită a fost peste 40-43 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități în partea de vest, sud, sud-est, precum și local în centrul țării.

Următoarele 3 zile temperaturi și de 40 de grade Celsius

Și mâine ne așteptăm ca maximele, așa cum am menționat să consemneze valori mai ridicate. Chiar 40 de grade Celsius în următoarele trei zile, posibil în extremitatea sudică a țării.

Trebuie să asociem și nopțile tropicale pentru că minimele nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, dar în același timp trebuie să menționăm și Codul Portocaliu pentru cele zece județe din partea de nord, centru, nord-vest a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor fi caracterizate de averse torențiale, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, peste 70-80 de km pe oră, posibile căderi de grindină ” spune directorul ANM citat de DCNews.ro

Val de căldură și în primele zile din august

Valul de căldură va fi de interes și pentru primele zile din luna august. Vorbim de valori care pot să depășească 38-39 de grade Celsius la umbră”, a declarat Elena Mateescu. 

Avertizare generală Cod Galben

Interval de valabilitate: 28 iulie- 1 august

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Avertizare generală Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 29, 30, 31 iulie, 1 august

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin

Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

Notă: În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

UPDATE:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 1 august.

Se anunță din nou o zi caniculară în cea mai mare parte a României și nu vom scăpa de disconfortul termic extrem de accentuat.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de duminică, 1 august 2021

După o sâmbătă ce a stat sub semn de Cod galben și portocaliu, duminică, 1 august 2021, va fi o zi marcată de temperaturi caniculare și disconfort termic deosebit de accentuat în cea mai mare parte a României.

Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 40 de grade Celsius, iar cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Oltenia, sudul Munteniei și Banat.

Minimele înregistrate se vor situa între 16 și 25 de grade și în zonele de depresiuni ar putea să coboare chiar și la 12 grade Celsius.

Vremea 1 august: Instabilitate atmosferică în vestul și centrul țării

Potrivit meteorologilor, cerul va fi variabil și fenomenul se va accentua în timpul serii și pe parcursul nopții, în special în regiuni precum vestul, nordul și o parte din centrul țării, dar mai ales în zonele de munte și nu este exclus să avem parte de instabilitate atmosferică, înnorări temporare, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Prognoză meteo 1 august 2021, București

În București, vremea anunță o nouă zi caniculară. Duminică, 1 august 2021, locuitorii din Capitală se vor confrunta cu temperaturi ridicate și un disconfort termic accentuat.

Gradele din termometre se vor situa la cel mult 38 de grade Celsius și nu vor coborî mai jos de 21-23 de grade Celsius.

Vremea la mare, 1 august 2021

Pe litoral, prognoza meteo pentru duminică, 1 august 2021, anunță o zi călduroasă, cu disconfort termic accentuat.

Turiștii care doresc să stea la plajă trebuie să știe că temperaturile maxime se vor situa între 29 și 32 de grade Celsius și minimele nu vor coborî mai jos de 23-25 de grade Celsius.

Deși cerul o să fie variabil, temperatura mării se va situa între 25-27 de grade Celsius.

Vremea la munte, 1 august 2021

Mai ales în zonele de munte, cerul se anunță a fi variabil și va prezenta înnorări temporare, pe alocuri accentuate, mai ales în a doua jumătate a zilei, spre seară și în timpul nopții.

Ar putea fi resimțite intensificări ale vântului și sunt șanse să apară vijelii cu caracter pronunțat, descărcări electrice și căderi de grindină.

Totuși, meteorologii anunță că aversele cu caracter torențial vor apărea doar în anumite zone, precum cele din Carpații Occidentali și partea de nord a celor Orientali.

Prognoza meteo pentru perioada 1 – 9 august 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax