Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Directorul DSP Alba: Trebuie regândită strategia de atragere a specialiştilor pentru ATI. „Operaţiile în judeţ se fac cu taxiul, medicul fuge de la un spital la altul”

Publicat

„Anul 2014 ar trebui să fie anul marilor schimbări în sănătate în judeţul Alba”, susţine directorul DSP Alba, Horea Timiş. Acesta a menţionat că în momentul de faţă sănătatea din Alba are lipsuri şi că medicii ATI au ajuns să facă „operaţiile cu taxi, fug de la un spital la altul”. Astfel, consideră că în 2014 trebuie regândită politica de personal, de atragere a medicilor pentru secţia ATI.

Marţi, în cadrul unei confeinţe de presă la sediul DSP Alba, directorul instituţiei, Horea Timiş a trasat câteva dintre nevoile oamenilor din judeţul Alba din punct de vedere al sănătăţii pe 2014. Pe primul loc se clasează operaţiile, care în opinia sa au ajuns să fie făcute pe fugă, pentru că personalul specializat lipseşte cu desăvârşire. Nevoia atât de mare este comparată de Timiş astfel: „un medic ATI-st este greutatea lui în aur în judeţul Alba. Operaţiile în judeţ se fac cu taxiul, adică medicul fuge de la un spital la altul. Lucrul acesta este de nepermis”.

În ceea ce priveşte asistenţii medicali, directorul DSP a spus că a scăzut foarte mult calitatea serviciilor oferite în toate spitalele din judeţ. Lucru care nu şi-l explică având în vedere că există şcoli specializate şi la noi, „pe hârtii sunt de 10 şi când ajung la spital dau cu capul”.

Pentru zona Munţilor Apuseni, directorul DSP Alba consideră necesară construirea unui „spital cu o structură compactă, care să includă Abrud, Câmpeni, Baia de Arieş, inclusiv Zlatna şi să funcţioneze ca un spital judeţean”. Astfel, oamenii din această zonă ar putea rămâne acolo pentru îngrijiri medicale, fără să mai fie transportaţi până la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Tot de anul viitor ar trebui redeschise discuţiile privind construirea spitalului de urgenţă a judeţului Alba, astfel ca în 10 ani să fie funcţional. Timiş susţine că „spitalul judeţean Alba nu mai poate duce”.

În final, acesta a concluzionat că în anul 2014 este nevoie de o regândire a specialităţilor medicale în judeţul Alba, dar şi de o strategie de dezvoltare a domeniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax