Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile aduse de o federație sindicală

Publicat

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile de abuz în serviciu aduse de Federația Sindicatelor Independente din Educație. 

Tribunalul Alba a respins plângerea formulată de sindicat, împotriva ordonanței de clasare anterioare, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

”Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Federația Sindicatelor Independente din Educație reprezentată prin Damo Ștefan – Petru… împotriva ordonanței de clasare (…) a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Menține soluția atacată ca fiind legală și temeinică. (….) Obligă petenta Federația Sindicatelor Independente din Educație la plata sumei de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare” se arată în soluția pronunțată la Tribunalul Alba.

Plângere penală împotriva directorului Liceului de Arte din Alba Iulia, Daniel Fonoage, depusă de un sindicat. Ce spune acesta

Motivul plângerii împotriva lui Fonoage a fost ”decizia de excludere din Consiliul de Administratie al Liceului de Arte ”Regina Maria” a reprezentantului federației mandatat ca observator”.

Concret, a considerat că sindicatul respectiv nu este reprezentativ.

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, a declarat la momentul respectiv, pentru Alba24, că în opinia sa a procedat legal și că a aflat din adresa Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” că doar sindicatele reprezentantive pe sector de activitate pot face parte din CA.

Acesta a spus că doar 2 sindicate îndeplineau această condiție, care printre altele, presupune să aibă minim 7% membri din totalul angajaților pe ramură: ”Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

În urma deciziei, Daniel Fonoage s-a ales cu o plângere penală.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a clasat dosarul, sindicatul a atacat decizia, dar judecătoria a dat dreptate procurorilor.

Același lucru s-a întâmplat și la Tribunal, unde magistrații au menținut decizia și au obligat sindicatul la plata a 200 de lei despăgubire.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax