Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: DiscoverEU, programul prin care tinerii pot călători gratuit prin Europa. Explicațiile europarlamentarului Dragoș Pîslaru

Publicat

Dragos Pislaru, DiscoverEU, europarlamentar

DiscoverEU este un program prin care tinerii care au împlinit 18 ani pot călători prin Europa. Aceștia primesc din partea Comisiei Europene, un card de călătorie care le permite să meargă gratuit cu trenul prin țările europene. 

Este un progam accesibil pentru cei tinerii din Europa. Însă cei care vor să călătorească trebuie să se înscrie în program și să fie selectați.

Prezent în studioul Alba24.ro, europarlamentarul Dragos Pîslaru a explicat ce înseamnă programul susținut de UE și cum pot aplica tinerii. 

În 2024, reprezentații au anunțat că următoarea rundă de înscrieri este planificată pentru primăvara acestui an.

Următoarea rundă de înscrieri este planificată pentru primăvara anului 2024 (datele exacte vor fi anunțate ulterior). Dacă ai împlinit sau ești pe cale să împlinești 18 ani în prima jumătate a lui 2024 și îți dorești un permis de călătorie DiscoverEU, urmărește această pagină!, scriu reprezentanții UE pe DiscoverEU.

Card de călătorie pentru maxim o lună, pentru DiscoverEU

Solicitanții selectați vor călători cu trenul. Totuși, pentru a asigura un acces cât mai larg posibil, acțiunea permite utilizarea unor mijloace alternative de transport, de exemplu feribotul și autocarul dacă este necesar, și ține cont de considerente de mediu, de timp și de distanță.

În cazuri excepționale și dacă nu există niciun alt mijloc de transport disponibil, tinerii vor putea călători cu avionul.

Acest lucru va garanta că tinerii care locuiesc pe insule sau în regiuni îndepărtate vor avea și ei șansa de a participa la Discover EU.

Participanților selectați li se va acorda, de asemenea, un card european de tineret (EYCA). Acest card va fi disponibil pentru activare în aplicația dedicată DiscoverEU Travel, accesibilă participanților după finalizarea procesului de rezervare.

Cardul este valabil timp de 1 an de la activare și le oferă tinerilor reduceri pentru vizite și activități culturale și de învățare, activități în natură, sport, transport local, cazare, alimente etc.

Care sunt regulile de participare?

Pentru a fi eligibil, trebuie:

să te fi născut între 1 ianuarie 2005 (inclusiv) și 31 decembrie 2005 (inclusiv)

să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere

@alba24.ro_oficial Citeste pe alba24.ro cum poti calatorii daca ai peste 18 ani, gratuit prin Europa. Vezi ce este programul DiscoverEU. #stiri #stiriromania #erasmus #erasmuslife #discover #discovereu #program #ue #eu #calatorii #travel #tineri #erasmusplus #albaiulia #europa #alba #stiri #fy #fyp #foryoupage ♬ original sound – Alba24


să fii cetățean sau rezident* într-una din următoarele țări:

– statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau

– țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup). Vezi mai multe despre DiscoverEU pe link-ul de mai jos.

Vezi AICI regulamentul complet.

Pot călători cu alți participanți?

Chiar este posibil! Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate mai sus.

Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax