Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Conspirații și alegeri. Europarlamentarul Dragoș Pîslaru: Partide românești, instrumente într-un război hibrid dus de Rusia

Publicat

dragos pislaru conspiratii si alegeri

Conspirații și alegeri: europarlamentarul Dragoș Pîslaru a declarat la Alba24 că unele partide românești sunt de fapt instrumente într-un război hibrid dus de Rusia. 

El a vorbit despre narativele anti-europene, care se viralizează în rețelele sociale.

”Sunt foarte mulți conspiraționiști în România, dar dacă este vorba despre o mare conspirație, este să vezi cu ochiul liber că este un război hibrid, dus de Rusia.

Ceea ce se întâmplă cu partidele astea AUR, SOS, cu Simion, Șoșoacă, aceste partide sunt instrumente într-un război hibrid pe care Rusia în duce în acest moment.

Pe de altă parte există niște rețele globale de extremism naționalist, care evident că au interese conservatoare profunde, care sunt împotriva ideii de progres și de Uniunea Europeană șamd.

Și cumva aceste idei circulă de la un stat la altul, imediat” a spus Pîslaru.

Acesta a spus că a discutat și cu reprezentanții altor state și a aflat că aceleași teorii circulau și acolo, în momente diferite.

”Ce vreau să spun e că temele acestea: insecte, vaccin, furatul copiilor, eliminarea cash-ului, antenele 5G și că ne fură spiritul, toate acestea sunt teme care circulă pe niște rețele foarte bine organizate și care nu sunt teme naționale.

Deci paradoxul e că tu vii și zici că ești partid naționalist, pentru România… dar temele, toate temele pe care tu le folosești sunt teme care îți vin pe rețele internaționale cu tot cu argumentare, filme și așa mai departe.

Asta este paradoxal că tu găsești pe rețelele de socializare, în sprijinul ideilor tale profund naționaliste de români verzi, filmulețe din SUA, din alte părți…” a adăugat Pîslaru.

El a mai spus că rezultatul este un mesaj pseudo-fascist.

Conspirații și alegeri: ce facem?

”Cum facem să navigăm în acestă situație? În primul rând trebuie să vorbim despre asta. Trebuie să înțelegem.

Nu discutăm doar de a combate mesaj cu mesaj, ceea ce în sine este o valoare importantă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că aceste lucruri sunt lucruri sistemice și că un asemenea mecanisme sistemice au nevoie de un răspuns din partea societății” a mai spus europarlamentarul român.

Potrivit acestuia, partidele mainstream nu reacționează, mai ales PSD, pentru că profită de situație, pozând în luptători împotriva extremismului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 24.02.2024 at 21:19

    Normal că PSD-ul nu reacţionează că pentru ei mainstreamul este cum să fure mai mult. Ăsta e curentul de gândire predominant al lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax