Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Discuţii amicale şi urări pline de încredere pentru studenți. Moise Achim: ”Începerea anului universitar a dat viață orașului”

Publicat

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a oficiat, luni dimineața, deschiderea anului universitar 2011-2012. Rectorul Moise Achim, alături de invitați au transmis un mesaj de încurajare, iar celebrul îndemn ”Învățați, învățați și iar învățați”, a fost înlocuit cu ”Învățați, învățați, dar nu uitați să vă și distrați”.

Sală arhiplină la începerea anului universitar, unde peste 500 de studenți au ales să participe la festivităţi. Discursul de început a aparținut rectorului Moise Achim, urmat de Arhiepiscopul Irineu, prefectul Ștefan Bardan, parlamentarul Călin Potor, vicepreședintele CJ Alba, Sorin Bumb, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și a fost încheiat de Ludmila Cernomoreț, președinte Liga Studenților din cadrul universității.

Emoțiile au fost resimţite atât din partea studenților, majoritatea ”boboci”, cât și în rândul oficialităților prezente. De pildă, vicepreședintele Consiliului Județean, Sorin Bumb a imitat-o pe Elena Băsescu și a dorit ”succesuri” studenților, însă a revenit imediat, corectându-și greșeala.

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Moise Achim i-a încurajat pe studenții care au ales Alba Iulia. Acesta susține că niciun student care a ales orașul Unirii nu va regreta acest lucru. ”Le urez bun venit tinerilor studenți, mult succes tuturor și să aibă convingerea că alegerea lor, de a urma cursurile acestei universităţi va fi una benefică și le oferă șansa de a săvârși cariera profesională”, a declarat Moise Achim.

Mircea Hava a înlocuit discursul formal cu o discuție amicală cu studenții

Primarul Mircea Hava a ales în locul discursului oficial să poarte o discuție mai  aproape de vârsta studenților. Acesta le-a adresat urări pentru noul an, dar și un îndemn. ”Este foarte important să vă distrați, dar mai important este să nu uitați de ce ați venit aici”, a spus Hava. Acesta și-a permis și o glumă: ”Pe vremea mea se făcea Balul Bobocilor, acum e party, sunt curios dacă e vreo diferență între cele două”.

Evenimentul a fost încheiat de o festivitate de premiere susţinută de primarul municipiului. Acesta a ținut să premieze „elevii de 10” ai universității, răsplătind astfel munca și efortul depus de-a lungul anului trecut.

Călin Potor: ”Studenții care au ales Alba Iulia și-au tatuat pe suflet cele două cuvinte”

Prezent la eveniment, deputatul Călin Potor a transmis și el un mesaj pentru studenții care au ales Alba Iulia. ”Le doresc bun venit tuturor celor care au ales acest oraș. Odată cu această alegere, studenții și-au tatuat pe suflet cele două cuvinte: Alba Iulia. Vă felicit încă odată că ați ales Alba Iulia, ați ales bine”, a spus Călin Potor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax