Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Discuții între autorități pentru introducerea unui impozit „pe pârloagă”. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor

Publicat

Autoritățile din România intenționează să introducă impozit pe terenurile agricole nelucrate. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, care susține că sunt foarte multe persoane care lucrează în străinătate și care dețin terenuri nelucrate în România. Suprafața terenurilor nelucrate este de aproximativ 1,3 milioane de hectare din totalul de 14,7 milioane de hectare de terenuri arabile și pășuni.

Așa numita „taxă pe pârloagă” reprezintă un subiect adus în discuție și în trecut de autorități, iar un act normativ elaborat în 2012 de Ministerul Agriculturii prevedea ca aceia care au terenuri și nu le lucrează să fie amendați cu 400 de lei.

„Aplicarea unei asemenea măsuri ţine de voinţa politică. Anul trecut proiectul a fost abandonat, s-a considerat că ar fi fost prea multe taxe”, a declarat recent pentru gândul Adrian Rădulescu, fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax