Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Discuţiile pe WhatsApp în grupuri pot fi urmărite de hackeri. Ce spun specialiştii în securitate cibernetică

Publicat

whatsapp

Cercetători germani susţin că grupurile de WhatsApp pot cădea victimă hackerilor, în pofida criptării folosite de aplicaţia celor de la Facebook.

Potrivit acestora, oricine reuşeşte să dobândească controlul asupra serverelor folosite de WhatsApp se poate adăuga într-un grup de discuţii fără a fi necesară aprobarea administratorului acelui grup. Din momentul intrării în grup, hacker-ul dobândeşte cheia secretă necesară criptării şi decriptării mesajelor, având acces la toate mesajele din grup, mai puţin cele trimise anterior accesării grupului.

Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei pe teme de securitate Real World Crypto, ce se desfăşoară în Elveţia.

Citește și Simulare BACALAUREAT şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Când încep testările? Modele de subiecte

În mod legal, în afară de angajaţii companiei, serverele WhatsApp pot fi accesate şi de guvernele care cer acest lucru pentru anumite cauze punctuale. Însă, această abordare, conform cercetătorilor germani, deschide poarta pentru hackeri, cunoscuţi pentru abilităţile pe care le au în compromiterea securităţii serverelor.

Alex Stamos, şeful pe partea de securitate de la Facebook, spune că, de fapt, aceasta nu este o vulnerabilitate, ci modul expres în care a fost gândită aplicaţia. Acesta este de părere că schimbarea abordării ar complica folosirea serviciului.

În plus, Stamos susţine că utilizatorii au mai multe opţiuni prin care pot verifica ce persoane fac parte dintr-un grup şi că WhatsApp afişează în fereastra de chat de fiecare dată când în grup apare un nou membru.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax