Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dispozitive medicale gratuite pentru vârstnicii din Alba. Vezi condiţiile în care acestea pot fi obţinute

Publicat

Persoanele vârstnice pot beneficia gratuit de dispozitive medicale, dacă deţin asigurări CAS. Condiţiile în care acestea pot intra în posesia acestor aparate a fost discutată în şedinţa de joi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la Prefectura Alba.  

Potrivit precizărilor oferite de reprezentanţii Prefecturii Alba, orice asigurat CAS poate beneficia de un dispozitiv medical, acordat cu titlu gratuit, cu condiţia depunerii unei cereri în acest sens, la Casa de Asigurări de Sănătate Alba. Solicitarea trebuie însoţită de o recomandare din partea unui medic specialist, care are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. În plus, în funcţie de tipul aparatului, sunt necesare audiograma tonală liminară, audiograma vocală pentru protezarea auditivă sau de biometrie pentru cea vizuală (implant cu lentile intraoculare). Acestea sunt eliberate de furnizori autorizaţi şi evaluaţi, aflaţi la rândul lor în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Mai este necesară şi o copie după actul de identitate (certificat de naştere, buletin sau carte de identitate, după caz) şi actul doveditor al calităţii de asigurat (adeverinţă de salariat sau de asigurat, cupon de pensie).

Cererea şi documentele necesare obţinerii unui astfel de dispozitiv se pot depune de către asigurat sau de unul dintre membrii familiei (părinte, soţ/soţie, fiu/fiică), de o persoană împuternicită legal în acest sens ori de către reprezentantul legal al asiguratului.

De asemenea, sunt disponibile gratuit dispozitive de protezare în domeniul O.R.L., cele pentru incontinenţă urinară, proteze şi orteze pentru membrul inferior sau cel superior, dispozitive de mers, pentru coloana vertebrală, încălţăminte ortopedică, lentile intraoculare. Aparatul pentru administrarea continuă cu oxigen se închirază.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax