Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Cavaleri medievali şi spectacol cu artişti cunoscuţi la Zilele Sebeşului, muzică clasică la Alba Iulia, folclor şi tradiţii la Cugir

Publicat

Ne apropiem cu paşi repezi de toamnă, astfel încât ultimele zile călduroase ale verii sunt savurate la maxim. Şi pentru a întregi buna dispoziţie, la Alba Iulia şi Sebeş, sunteţi invitaţi, în acest weekend, la reprezentaţii cu iz istoric şi concerte. Vor fi ocazii de distracţie pentru toate vârstele. De la muzica preferată a tinerilor, ateliere pentru copii, scene de luptă, până la concert de muzică clasică sau regal folcloric.

Vă prezentăm câteva variante pentru distracţia de weekend, în Alba:

Vineri – Duminică (18-20 august): Zilele Municipiului Sebeş

banner_articol_zilele_mun_sebes De vineri, de la orele dimineţii, sunteţi bineveniţi în Sebeş, unde încep Zilele Municipiului. Vor fi trei zile cu expoziţii de meşteşuguri tradiţionale, demonstraţii, târg de produse tradiţionale (Uliţa meşeşugarilor), animaţie pentru copii cu personaje medievale, dansuri şi muzică medievală, lansări de carte, spectacolul „Cavalerii”, cu scene de luptă realizate de actori şi de cascadori profesionişti, spectacol şi paradă de folclor, show de lasere şi, nu în ultimul rând, concerte cu Carla’s Dreams, Amna, Alina Eremia, 3SudEst, Denisa Moga, Giulia Medrea, Our Band, Green Line, Nexxt Band.

Vezi În WEEKEND: Zilele Municipiului SEBEŞ. Carla’s Dreams, 3Sud-Est, Alina Eremia, Amna şi scene de luptă cu cascadori profesionişti. PROGRAMUL

Dimensiunile scenei vor fi de aproximativ 14/12/10 metri, cu efecte speciale, cu 2 ecrane led care vor acoperi cca 30 mp şi care vor reda imagini spectaculoase de pe scenă, din backstage şi din public. Regizorul va alege imagini din public, iar oamenii vor deveni vedete pentru câteva secunde.

Atmosfera predominantă a evenimentului va fi cea cu tentă medievală: de la momentul deschiderii festive din seara zilei de joi (cu torţe, cavaleri şi domniţe, cu solii din oraşele înfrăţite, cu fachiri), la tabăra medievală care se va instala în Parcul Arini. Toate activităţile, cu precădere cele medievale, vor sugera ideea de călătorie în timp: expoziţii de arme şi armuri, expoziţie de vesminte de epocă, lecţii de folosire a armelor, demonstraţie de luptă (Cavalerii „Cetăţii Roşii” Sibiu), bucătărie medievală.

Vezi şi LIVE VIDEO / FOTO: Cavaleri, domniţe şi delegaţii oficiale, din țară și din străinătate, la deschiderea Zilelor Municipiului Sebeş 2017

Vineri – Duminică (18-20 august): Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare – Cugir şi Poiana cu Goruni, Vinerea

festival poiana cu goruni cugir În perioada 18-20 august, iubitorii folclorului și a tradițiilor populare sunt așteptați la Cugir și în Poina cu Goruni din Vinerea, la ediția a VI-a a Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare.

Vineri, 18 august, pe bulevardul Al. Sahia din Cugir vor răsuna muzica folclorică, cântecele și dansurile populare românești. Ansambluri din Bistrița, Gilău, Vaideeni și Vinerea vor oferi cugirenilor o paradă a portului popular, în avanpremiera Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare ce va avea loc în acest weekend, în Vinerea. Cele patru ansambluri vor prezenta o mică parte din programul pe care l-au pregătit pentru publicul din zonă, adresând în felul acesta invitația de a participa la eveniment.

Pe parcursul festivalului, se vor alătura și ansamblurile din Șugag, Romos, Săliștea, Vețel, Cristian-Sibiu. Pe scena festivalului vor urca artiști îndrăgiți, cum ar fi: Lele Crăciunescu, Mihai Petreuș, Ovidiu Homorodean, Robert Târnăveanu, Veta Biriș. Ca de obicei, organizatorii doresc să satisfacă și gustul pentru muzica usoară, astfel că vor concerta Mircea Rusu Band, Nightlosers, Grupul Aprentis, Milenium C, Amurg, Opt, Serenity, Black & White, StartDust.

În poiana cu Goruni din Vinerea, evenimentul va debuta ca în fiecare an cu jocurile sportive tradiționale, care îi vor pune fața în față pe membrii ansamblurilor în cadrul unor probe de îndemânare, forță și iscusință.

Vezi 18-20 august: A VI-a ediție a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare, în Poiana cu Goruni de la Vinerea – Cugir

Duminică, 20 august: Concert de clavecin la Catedrala Romano-catolică din Alba Iulia

catedrala romano catolica interior 3 Duminică, sunteți invitați la un concert de clavecin, cu Cipriana Smărăndescu și Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a Județului Alba. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 19.30, la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Intrarea este liberă.

Cipriana Smărăndescu a început să studieze muzica la 4 ani şi jumătate. A obţinut o diplomă de master, mai întâi în muzicologie, iar apoi în clavecin, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (cu Ogneanca Lefterescu) şi la Conservatorul din Vicenza, Italia (cu Patrizia Marisaldi).

Este câştigătoarea mai multor concursuri internaţionale de clavecin, susţinând peste 400 de concerte în Italia, România, Spania, Franţa, Elveţia, Austria, Germania şi Olanda.

Vezi DUMINICĂ, 20 august: Concert de clavecin cu Cipriana Smărăndescu și Orchestra de Cameră a județului Alba, la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax