Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în ALBA: Competiţie de airsoft, Zilele Sebeşului, sărbătoarea lemnarilor din Apuseni şi festival de film. PROGRAM

Publicat

collage Un nou weekend plin de evenimente pentru mai multe preferinţe îi aşteaptă pe locuitorii din judeţul Alba şi pe oaspeţii lor. Va fi competiţie de airsoft în Cetatea Alba Carolina, la Sebeş localnicii îşi sărbătoresc zilele oraşului, cu concerte, spectacole şi alte surprize, iar în Apuseni este sărbătoarea lemnarilor. La Zlatna, este festivalul de film etnografic. Aveţi de unde alege, pentru a vă petrece zile în care să vă faceţi amintiri frumoase.

Noi vă prezentăm câteva repere despre ce se întâmplă în acest weekend la Alba Iulia şi în alte locaţii din judeţ:

Sâmbătă, 20 august – Adventure Airsoft Contest

airsoft super daddys alba carolina Cele mai bune echipe de AIRSOFT se înfruntă pentru supremație la „Adventure Airsoft Contest”. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, 20 august, în Cetatea Alba Carolina, cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş.

Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă. Competiţia este organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

AICI, PROGRAMUL şi detalii despre competiţie

Sâmbătă şi Duminică: „Ziua lemnarului din Munții Apuseni” – Mătişeşti – Horea

targul lemnarilor În perioada 20-21 august, la Horea, se desfăşoară a a XXI-a ediție a sărbătorii tradiționale ,,Ziua lemnarului din Munții Apuseni”. Vor fi concursuri de meșteșuguri în arta lemnului, expoziții ale meșterilor populari și silvicultorilor, expoziții de gastronomie, spectacole folclorice, paradă portului tradițional românesc, hora moțească și multe alte surprize.

Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba va participa cu meșteri populari de la clasele externe de Arta lemnului din localitățile Arieșeni și Horea și cu un program artistic de excepție susținut de Ansamblul folcloric ,,Augustin Bena” al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali.

AICI, PROGRAMUL complet.

19-21 august: Festivalul Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna

13923751_675220232641846_3695057385269773643_oÎn perioada 19-21 august, ediţia a treia a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna îşi deschide porţile către toţi cinefilii.

Timp de trei zile, cei prezenți vor putea participa la proiecții de filme, lansări de carte, evenimente sportive, spectacole folclorice și concerte de muzică ușoară.

Festivalul Internațional de Film Etnografic – FIFE – Zlatna, singurul festival etnografic din România, are ca scop formarea și educarea cineaștilor independenți, precum și promovarea culturii și tradițiilor naționale.

AICI, PROGRAMUL complet şi detalii despre eveniment.

 

 

 

19-21 august: Zilele Municipiului Sebeş

afis-zilele-orasului-sebes-2016-1 Sfârșitul lunii august aduce zile de sărbătoare la Sebeș. În perioada 19-21 august, localnicii participă la Zilele Oraşului. Printre cei care vor urca pe scenă se numără Adda, Delia, Mihail şi Iris. Ultima zi va fi dedicată iubitorilor de folclor, cu Aurel Tămaș și mulți alți invitați.

Pe lângă concerte live, vor fi spectacole de dans şi modă, de istorie antică, parada portului popular, parada cu daci şi romani, parada Fanfarei din Petreşti, muzică populară, focuri de artificii, expoziţii şi lansări de carte.

AICI, PROGRAMUl complet şi detalii despre eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax