Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIA de WEEKEND în ALBA: Concerte cu artişti internaţionali la „Sărbătoarea Muzicii”. Spectacol și istorie la „Festivalul Cetăţilor Dacice”

Publicat

Sfârșitul de săptămână de aduce concertul anului la Alba Iulia, dar și multe ale evenimente pline de distracţie şi acţiune. Mult îndrăgita artistă Bonnie Tyler ajunge în cetate, la „Sărbătoarea Muzicii” şi tot în acest weekend putem vedea opera Aida de Verdi, un spectacol de nai, dar și lupte și obiceiuri din vremuri de curaj, la Festivalul Cetăților dacice de la Ighiu.

 

Sărbătoarea Muzicii aduce nume și reprezentații mari pe scena din Piața Cetății, în fiecare zi a festivalului. Jazz, rock, muzică clasică sau populară, sunt doar câteva dintre genurile muzicale care vor fi interpretate la cel mai înalt nivel, de artiștii invitați. Selecțiuni din „Muzica Sferelor”, Cantabile – The London Quartet , spectacolul AIDA de Giuseppe Verdi, pus în scenă sâmbătă de Opera Națională Română din Cluj-Napoca, concertul lui Bonnie Tyler, toate vor alinia Alba Iulia la nivelul orașelor care au deja tradiție în ale muzicii de calitate.

De vineri și până duminică, albaiulienii vor fi purtați pe notele muzicale a celor mai consacrate piese. Deși scena din Cetatea Alba Carolina va fi plină de artiști în fiecare zi, punctul culminant al acestui sfârșit de săptămână, concertul anului la Alba Iulia va fi duminică cânt de la ora 21.00. Bonnie Tyler va veni să-și încânte fanii cu piesele care erau pe primele locuri în topurile muzicale în urmă cu 30 de ani.

VEZI PROGRAMUL DE LA”SĂRBĂTOAREA MUZICII”.

Tot în acest sfârșit de săptămână ne așteaptă trei zile de istorie vie la Ighiu, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice.

Bătălii de zi și de noapte, spectacole de reconstituire istorică, concursuri și întreceri cu 180 de persoane membre ale trupelor de reconstituire istorică (reenactori) – un număr record pentru un festival de acest gen în România, expoziții și concursuri de vinuri, expoziții de arme și obiecte dacice descoperite recent pe teritoriul județului Alba, un concert extraordinar de orgă, dansuri și ritualuri dacice, dar și o priveliște superbă sunt doar câteva dintre elementele de care se vor putea bucura spectatorii.

Sâmbătă seară, în centrul Ighiului vor cânta trupele Poarta 3, Zadar, Blackstar Band și Cargo. Vezi PROGRAMUL COMPLET.

În perioada 20-21 iunie, la Aiud se desfăşoară a 21-a ediţie a Colocviilor de literatură şi arte, care cuprind lansări de carte şi expoziţie de artă plastică. Locaţia evenimentului este Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud.

Manifestarea include şi un concurs de eseuri pentru elevi şi recital de muzică pe versuri de Mihai Eminescu şi Lucian Blaga.

Un alt eveniment ce are loc în acest sfârşit de săptămână se întâmplă la Sebeş. Este vorba despre a patra ediţie a Zilelor Cetăţii Mulhbach, la care vor fi organizate târguri medievale, dansuri, animaţie, spectacole de muzică medievală, dar şi altele.

Vezi AICI programul.

Deși acest sfârșit de săptămână este unul pe care merită să îl petreceți în Alba Iulia, totuși, pentru cei care vor să se relaxeze departe de oraș, în judeţul Alba, se pot găsi locuri de o frumuseţe rară, cu peisaje montane spectaculoase, peşteri care încă şi acum mai ascund secrete, drumuri de munte pentru pasionaţii de adrenalină, zone care păstrează urmele istoriei şi un bogat tezaur de tradiţii şi obiceiuri populare. De la Cetatea Alba Carolina până în Munţii Apuseni sau Munţii Sebeşului, vizitatorii pot vedea o salbă de frumuseţi care le rămân întipărite în minte. Nu în ultimul rând, pot gusta din preparatele culinare specifice locului sau pot alege să viziteze mănăstirile din judeţ ori castele-monument de arhitectură.

VEDEȚI: Cele mai frumoase locuri care merită văzute în judeţul Alba. Peisaje spectaculoase, istorie, mister, arhitectură şi tradiții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax