Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIA de WEEKEND în Alba: Festival de folclor, concert de vioară şi rock, competiţie de mountain bike şi sport în aer liber. PROGRAM

Publicat

Alba Iulia cetate catedrala Poarta IV Vremea frumoasă de la începutul toamnei şi ultimul weekend înainte de întoarcerea copiilor la şcoală aduc, la Alba Iulia, două dintre condiţiile pentru distracţie şi relaxare.

Aveţi posibilitatea să vedeţi spectacole de muzică clasică, populară, rock, să vă antrenaţi cu bicicleta pe dealul Mamut sau să faceţi sport în aer liber.

Sunt doar câteva sugestii pentru petrecerea unor zile reuşite în judeţul Alba.

 

8-11 septembrie: Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2016

strugurele de aur Pe tot parcursul acestui weekend, Alba Iulia şi comuna Jidvei găzduiesc regalul de muzică populară Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, ediţia XVI. 36 de tinere talente pe scenă şi nume grele ale folclorului românesc garantează un spectacol de zile mari în Cealaltă Capitală.

Timp de patru zile, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și pe scena din Piața Centrală din localitatea Jidvei, vor evolua interpreți vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani. Concursul va fi transmis în direct la TVR3, TVR Internațional și la Radio Antena Satelor, iar recitalurile vor fi înregistrate și transmise ulterior în cadrul prestigioasei emisiuni de televiziune „Tezaur Folcloric” de la TVR1.

Vezi şi FOTO: Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2016. 18 concurenţi, pe scenă, în prima seară. Premii, juriu şi PROGRAM

Vineri, 9 septembrie: Vioara lui Enescu la Alba Iulia

vioara enescuVioara Guarneri, numită și “Catedrala”, își va etala acordurile impunătoare într-un spectacol care a depășit deja ca faimă granițele României. Gabriel Croitoru alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia în acorduri seducătoare și emoționante, în data de 9 septembrie de la ora 19.00 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”.

„Vioara Guarnieri – cunoscuta si sub numele de „Catedrala”, pentru acordurile sale impunatoare – dateaza din 1731 și poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Această origine îi justifică valoarea, comparabila doar cu instrumentele realizate de Stradivari. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, din fonduri proprii, marele compozitor și violonist român preferând instrumentul Guarnieri unui Stradivarius, cumparăt în 1898 de Ministerul Instructiunii Publice, condus, pa atunci, de Spiru Haret.

Vezi şi VINERI: Gabriel Croitoru, alături de pianistul Horia Mihail, traduc sunetul viorii lui Enescu la Alba Iulia

Sâmbătă, 10 septembrie: Mamut Bike Race

mamut bike race 2016Peste 200 de persoane s-au înscris până acum la competiţia de mountain-bike cross-country, din weekend, de pe dealul Mamut. Concursul începe sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10.30.

Mamut Bike Race 2016, concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. Astfel, sâmbătă, 10 septembrie, la Alba Iulia se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului de ciclism, la care s-au înscris până acum peste 200 de participanți, iar 160 au şi confirmat deja participarea.

Vezi şi SÂMBĂTĂ: Mamut Bike Race 2016. PROGRAMUL și premiile competiţiei de ciclism de la Alba Iulia

Sâmbătă, 10 septembrie, la PubSkit77: Super concert al trupei Red Straits – diRE Straits Tribute

concert red straitsÎn weekend, sunteţi invitaţi la un super concert al trupei Red Straits – diRE Straits Tribute, la Alba Iulia. Formaţia de artişti pasionaţi de muzica celor de la „Dire Straits” doreşte să ofere publicului ocazia să asculte live piesele cele mai cunoscute ale britanicilor care „au făcut istorie” pe scenă.

Evenimentul se desfăşoară la PubSkit77, în Alba Iulia, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 21.00.

Trupa Red Straits a fost înfiinţată acum trei luni. Dan Roşu, iniţiatorul acestui concept a dat detalii pentru Alba24. Vezi AICI.

 

Sâmbătă şi duminică: Sport pe două roţi la Alba Iulia şi tenis de câmp, mini fotbal, tenis de masă, badminton, ştafete, tir cu arcul, darts la Sebeş

DSC_7963În weekend, la Alba Iulia şi Sebeş sunt organizate mai multe evenimente sportive, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului. O campanie de promovare „pe două roţi” se va derula începând de sâmbătă în Alba Iulia, iar duminică, în Parcul Arini, vor fi derulate mai multe activităţi sportive la care participarea este liberă, iar organizatorii vor acorda premii.

Săptămâna Europeană a Sportului 2016”, ediţia a II-a. Evenimente sportive în weekend, la Alba Iulia şi Sebeş

 

Duminică, 11 septembrie: ”Cupa Eco Bike-Tenis” – concurs de tenis pentru biciclişti la Pâclişa

tenis Agenția Locală a Energiei Alba și Clubul Sportiv Constructorul Alba Iulia organizează un eveniment de promovare a mersului pe bicicletă în Municipiul Alba Iulia, eveniment cuprins în cadrul Săptămânii Energiei Durabile în Județul Alba.
Evenimentul se intitulează ”Cupa Eco Bike-Tenis” și vizează participarea elevilor de nivel primar și gimnazial din cadrul școlilor generale din județul Alba la un concurs de tenis pentru bicicliști. El se va desfășura la Baza Sportivă ”Constructorul” din Pâclișa în data de 11 septembrie 2016 începând cu ora 09.00.
Vor participa elevi între 7 și 15 ani, condiția obligatorie pentru a fi înscris în concurs fiind ca deplasarea până la baza sportivă să se realizeze cu bicicleta. Se vor acorda premii elevilor câștigători constând în rachete de tenis, caschete de protecție pentru bicicliști precum și seturi de mingi de tenis.
ALEA organizează acest eveniment în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția pentru Protecția Mediului Alba , My EcoBike Alba Iulia.

Vezi şi EVENIMENTELE TOAMNEI 2016 în Alba. Spectacole, concerte, festivaluri. Ce se întâmplă în Cetatea Alba Iulia şi în alte locaţii din judeţ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax