Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIA de WEEKEND în ALBA: Festivalul „Cântec de suflet”, expoziţia canină „Royal Crown Trophy” şi târgul meşterilor populari. PROGRAM

Publicat

collage Albaiulienii și turiștii care aleg să viziteze Cetatea Alba Carolina în acest sfârșit de săptămână vor avea parte de un weekend-ul prelungit de Sfânta Maria, care aduce la Alba Iulia cântec şi voie bună în cel mai autentic spirit românesc. Duminică și luni sunteţi invitaţi să participaţi la cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania, festivalul „Cântec de suflet”, eveniment care cuprinde și un târg de produse tradiționale realizate de meșteri populari, care va putea fi vizitat începând de vineri.

Iubitorii de animale sunt așteptați sâmbătă și duminică, în Cetatea Alba Carolina, pentru a admira cele mai frumoase exemplare canine care vor defila și impresiona din nou publicul, în cadrul competiției internaționale „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale).

De asemenea, vineri, aveţi acces la antrenamente gratuite de fitness, pe esplanada Obeliscului, la Alba Iulia.

Festivalul de folclor „Cântec de suflet” își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia.

Acest festival își propune valorificarea tradițiilor și obiceiurilor naționale, cultivarea dragostei și respectului pentru tradițiile, obiceiurile și folclorul românesc, receptarea frumosului din arta populară. Festivalul își propune să realizeze o punte între generații, să aducă în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și gerenații tinere de interpreți o necesitate de revigorare și promovare a valorilor reale ale folclorului românesc.

Programul cuprinde târg de meşteri populari (deschis de vineri, 12 august) şi spectacole folclorice, în fiecare seară (duminică şi luni), de la ora 19.00, dansuri şi obiceiuri, recitaluri şi dueluri vocale.

Artiştii de la această ediţie care vor încânta publicul, pe scena din Piaţa Cetăţii, sunt Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Florica Bradu, Angela Baciu, Viorica Flintalu, Felicia Stoian, Maria Coman, Alexandru Pugna, Gheorghe Roşoga şi Mioara Velicu.

Citește și 14-15 august: „Cântec de suflet”, cea mai mare sărbătoare a folclorului în Transilvania, la Alba Iulia. Artiştii care urcă pe scena din Piaţa Cetăţii şi PROGRAMUL

targ mesteri populari Meșteri populari din mai multe județe sunt așteptați la Alba Iulia începând de vineri, la Târgul meșterilor populari, pentru a-și expune produsele spre vânzare la târgul organizat în Cetatea Alba Carolina.

De la arta lemnului, la ceramică, pielărie, cusături, țesături, haine populare, diverse tipuri de pictură și decorațiuni, produsele vor putea fi prezentate clienților în detaliu, chiar de către realizatorii înșiși.

Citește și De VINERI: Târgul meșterilor populari, la Alba Iulia. Produse tradiționale din lemn, sticlă, piele, țesături, prezentate în Piața Cetății

premii royal trophy 2015 Competiția internațională „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale)

Cetatea Alba Carolina devine, în perioada 13 – 14 august, locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie. Cele mai frumoase exemplare canine vor defila şi impresiona din nou publicul la Alba Iulia, în cadrul competiției internaționale „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale).

La eveniment și-au anunțat prezența proprietari de animale din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Rusia, Slovacia, Ungaria și bineînțeles România.

În centrul acestui eveniment stă pasiunea responsabilă pentru cel mai bun prieten al omului, Astfel, câini cu certă valoare chinologică se întâlnesc sâmbătă, 13 august și duminică, 14 august, la Alba Iulia, pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: „Supreme Best in Show”. Expoziția din Alba Iulia este menționată și în calendarul internațional al Federației Chinologice Internaționale.

Citește și 13-14 august: Royal Crown Trophy 2016. Cei mai frumoşi câini, în competiţie internaţională la Alba Iulia. PROGRAMUL evenimentului

VINERI: „Mișcare, Fitness, Energie”- sesiuni de antrenamente la Alba Iulia. Acces gratuit

miscare fitness 12 august 2016_1 Vineri, Primăria Alba Iulia organizează un eveniment nou, dedicat celor amatori de mişcare în aer liber şi nu numai. Sunteţi provocaţi să participaţi la sesiuni de fitness, indiferent că sunteţi începători sau avansaţi. Accesul la eveniment este gratuit.

„Mișcare, Fitness, Energie”, este tema evenimentului ce se va desfăşura vineri, pe 12 august, de la ora 19.30, pe esplanada Porţii a III-a a Cetăţii.

Vezi „Mişcare. Energie. Fitness”, eveniment organizat de Primăria Alba Iulia, pe esplanada Porţii III. Antrenamente gratuite pentru începători sau avansaţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax