Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACŢIE de WEEKEND în ALBA: Festivalul „Dilema Veche”, reprezentaţia Gărzii Romane de la Apulum şi „Fiii satului” la Limba

Publicat

Alexandru Papadopol, Andrei Pleșu sau Maria Răducanu sunt doar câteva dintre personalitățile care ne vor vizita Cetatea în acest sfârșit de săptămână, la cel mai important eveniment cultural-artistic din Transilvania, desfășurat la Alba Iulia: Festivalul „Dilema Veche”. În plus, Garda Romană de la Apulum va avea ultima reprezentaţie din acest sezon, în care vor recrea atmosfera războaielor daco-romane. Cei care preferă spectacolele cu muzică folclorică se vor putea bucura la sărbătoarea „Fiii Satului” la Limba.

 

Cel mai șic eveniment al toamnei, Festivalul Dilema Veche, începe vineri la Alba Iulia. Timp de trei zile, în Cetatea Alba Carolina vor avea loc o mulțime de evenimente cultural artistice, cu invitați celebri din domeniul literaturii, al muzicii, filmului, dansului, și nu numai. Invitații special al acestei ediții a festivalului este Andrei Pleșu, care va deschide evenimentul cu o conferință, concert de jazz cu Maria Răducanu, vom avea parte de proiecții de film, spectacole de teatru-dans dar și multe altele.  Vedeți PROGRAMUL EVENIMENTULUI.

 

Satul Limba, din comuna Ciugud va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a 45-a ediție a sărbătorii „Fiii Satului”, manifestare cu tradiție organizată de către Primăria și Consiliul Local Ciugud în parteneriat cu Asociația „Limbenii”. Evenimentul va debuta sâmbătă, 31 august și se va încheia duminică, 1 septembrie, odată cu aprinderea focului de tabără și organizarea discotecii în aer liber. Mai multe AICI.

 

Vineri, de la ora 19.00, pe platoul din faţa Porţii a IV-a va avea loc ultima reprezentaţie din acest sezon a Gărzii Romane de la Apulum. Şi aşa cum ne-au obişnuit în fiecare zi de vineri din lunile iulie şi august, reenactorii albaiulieni care compun faimoasa Legiune a XIII-a Gemina de la Alba Iulia vor fi însoţiţi şi de voluntarii viitoarei trupe de daci.

 

Weekendul 30 august – 1 septembrie va fi unul plin de distracție pentru locuitorii orașului Teiuș, care vor sărbători Zilele Orașului. Începând de vineri și până duminică, vor avea loc spectacole de muzică ușoară și populară, concursuri sportive spectacol cu lasere și artificii. Printre invitații speciali de anul acesta se numără Lora, Compact, Maria Filimon, Nicolae Gabriel Tuhuţ, Cătălin Haşa, Florea Moga, dar și mulți alții. Vedeți AICI programul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax