Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Doar patru familii din Turturica vor să fie despăgubite de Primăria Alba Iulia. Cât primesc pe garsoniere

Publicat

Primăria Alba Iulia va despăgubi patru familii care locuiesc în blocul G2 de pe strada Arnsberg. Din cele 33 de familii care vor fi nevoiete să părăsească locuința, doar cele patru au fost de acord cu sumele propuse pentru despăgubire.

Achizițiile se vor face prin negociere directă, după aprobarea proiectelor ce vor fi supuse la vot în ședința din 20 decembrie.

Potrivit rapoartelor de specialitate atașate celor patru proiecte, administrația locală consideră oportună achiziționarea imobilelor având în vedere că blocul în care se află locuințele se află într-o stare avansată de degradare, este insalubru și prezintă risc pentru sănătatea și integritatea locatarilor din el și a celor din zonă, motiv pentru care se dorește demolarea lui și reamenajarea zonei.

Una din garsionierele are 11,34 mp, și a fost achiziționată în 2016 cu suma de 3.981 de lei. Proprietarii vor fi despăgubiți cu suma de 14.500 de lei, circa 3.160 de euro.
O altă locuință cumpărată în 2007 cu 3.651 de lei, va fi achiziționată acum cu 14.510 lei.

A treia locuință a fost cumpărată în 2005 cu 3.130 de lei, iar prețul propus pentru despăgubire este de 14.390.

Suma propusă pentru  patra garsonieră este de 12.960 de lei (2.829 de euro). Acesta a fost cumpărată în anul 2006 cu suma de 4.067 lei.

Blocul G2 de pe strada Arnsberg (parter şi patru etaje) a fost construit în 1971, cu destinaţia iniţială de cămin de nefamilişti. Acum este bloc de locuinţe confort IV.

Nu este racordat la reţeaua de alimentare cu gaze naturale şi în spaţiile din acesta este “un miros pestilenţial din cauza mizeriei, fiind condiţii de înmulţire a insectelor şi rozătoarelor”, potrivit precizărilor din proiecte.

Blocul are în total 105 locuinţe, însă doar aceşti proprietari au mai rămas în garsoniere, ceilalţi fiind evacuaţi, în 10 octombrie, după ce nu şi-au plătit chiriile timp de opt ani şi nici facturile la utilităţi.

În total, au fost evacuate 67 de garsoniere, din cele 105 din imobil.

VEZI:  Despăgubiri pentru proprietarii din Blocul Turturica: 31 de persoane vor primi în total peste 70.000 euro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax