Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Cum încep noul an școlar elevii și profesorii de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Publicat

Conducerea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia a transmis, la solicitarea Alba24.ro, noi detalii despre modalitatea în care se va desfășura activitatea de la începutul anului școlar 2020-2021.

Sunt precizări despre modalitatea în care vor fi formate grupele din clase pentru scenariul hibrid – elevi la școală sau online, programul școlar și dotări care vor fi publicate pe site-ul Colegiului Național HCC – cea mai prestigioase instituție de învățământ din județul Alba.

În ce scenariu începe școala la HCC. Ce clase vin la școală normal

Potrivit sursei citate, din 14 septembrie, cursurile la HCC încep în scenariul galben, hibrid, adică jumătate dintre elevii dintr-o clasă la școală și cealaltă jumătate online. Principiul se aplică pentru elevii din toate clasele (IX-XII). Purtarea măștii este obligatorie pentru elevi și profesori, în colegiu.

Vezi și Început de an școlar la Colegiul HCC Alba Iulia: Scenariul hibrid cu bănci individuale pentru fiecare elev

Luni, 14 septembrie și marți, 15 septembrie, vor fi doar ore de dirigenție (luni cu jumătate din clasă, marți, cu cealaltă jumătate). În acest interval, vor fi preluate manualele, se vor prezenta detaliile despre măsurile de protecție, orar și program școlar.

De miercuri, 16 septembrie, va fi program școlar cu o grupă prezentă fizic la școală și cealaltă online (pentru online, profesorii transmit online, simultan, din toate sălile de clasă).

Vezi și CUM începe anul școlar 2020 în ALBA, în școli, licee și grădinițe. LISTA aprobată în Comitetul pentru Situații de Urgență

Alternarea școală/online se face la o săptămână, iar grupele sunt selectate în ordine alfabetică, de către diriginți.

Online, se va lucra pe G-suite.

Din 21 septembrie, elevii din clasele a XII-a vor veni la școală, normal. Restul elevilor, din celelalte clase, rămân pe varianta hibrid.

În clase, elevii vor avea același loc în bancă, fără să îl schimbe. Deocamdată, vor fi suspendate activități extrașcolare ce presupun mutarea elevilor în alte săli sau interacțiunea cu elevi din alte clase (robotică, echipe sportive, club de turism, EPAS de lectură etc).

În cazul laboratoarelor de informatică, activitatea se poate desfășura prin ore modulare la o clasă, urmate de o pauză de o oră pentru dezinfecție și apoi acces pentru elevi din altă clasă; elevilor li se vor asigura mănuși de unică folosință, pentru a accesa în siguranță tastatura calculatoarelor din laborator.

Pentru clasele bilingv / limbi străine, activitatea se va desfășura astfel: fizic cu un profesor grupa la școală, online cu alt profesor grupa online.

Dacă un elev are probleme de sănătate în timpul programului școlar, acesta se poate prezenta la cabinetul  medical al colegiului (orele 8.00-15.00).

Doar elevii care prezintă adeverință de la medicul de familie pot lipsi de la activitățile față în față de la colegiu, conform programărilor pe grupe sau normal (clasa a XII-a). Adeverința se prezintă dirigintelui.

”Sper să oferim încredere profesorilor, elevilor și părinților că am realizat un mediu sigur în cadrul colegiului”, a spus directorul unității, prof. Valeriu Cerbu, pentru alba24.ro.

Dotări necesare pentru începutul anului școlar

Colegiul Național HCC nu va avea, în sălile de clasă, bănci cu plexiglas. În schimb, acolo unde nu sunt deja, vor fi montate bănci individuale (mese de un loc), în așa fel încât elevii să stea câte unul în bancă și să fie respectată distanța impusă de normele de igienă.

În acest sens, se așteaptă livrarea a 420 de mese de un loc până în 18 septembrie și a altor 420 până în 28 septembrie.

Reamintim că municipiul Alba Iulia are rata incidenței cazurilor COVID-19 de 1.1, situație în care unitățile școlare pot alege scenariul 2 (galben, hibrid).

Scenariul 2 prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

DOCUMENTUL COMPLET care prevede MĂSURILE stabilite de conducerea Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia poate fi consultat AICI: INFORMATII  GENERALE  PRIVIND  ANUL  ȘCOLAR 2020-2021 în CN HCC ALBA IULIA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax