Connect with us
Advertisement

Educație

Început de an școlar la Colegiul HCC Alba Iulia: Scenariul hibrid cu bănci individuale pentru fiecare elev

sala clasa liceu examen

Publicat

Anul școlar 2020-2021 la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia va începe din 14 septembrie cu aplicarea scenariului hibrid, adică școală ”față în față” prin rotație și completare cu școală online. În clase vor fi bănci individuale, pentru un elev, pentru a fi respectate condițiile de distanțare fizică.

Directorul Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Valeriu Cerbu, a declarat pentru Alba24 că săptămâna viitoare va veni mobilierul modular, adică mesele pentru fiecare elev în parte, în așa fel încât să fie respectate normele de distanțare. Nu vor fi bănci cu plexiglas.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT: Localitățile din Alba aflate în scenariul galben de începere a școlii. Alba Iulia va urma un scenariu hibrid

Reamintim că municipiul Alba Iulia are rata incidenței cazurilor COVID-19 de 1.1, situație în care unitățile școlare pot alege scenariul 2 (galben, hibrid).  Scenariul 2 prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, clădirea unității de învățământ va fi dotată cu toate materialele necesare: dispensere pentru dezinfectant, covorașe etc.

CITEȘTE ȘI: Părinții care nu își lasă copiii la școală de frica COVID ar putea fi amendați. Precizările șefului IȘJ Alba, Cornel Sandu

Măsurile esențiale pentru prevenirea/limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii, potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății/Educației, ce va fi respectat și la Colegiul Național HCC Alba Iulia:

– igiena riguroasă a mâinilor;

– măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitatea de învățământ;

– purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul și exteriorul unității de învățământ;

– limitarea contactului dintre elevi din clase diferite; evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile; principiul de urmat este „1 clasă de elevi = 1 sală de clasă; se va evita mutarea elevilor în alte spații la ore

– asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru

– în vederea păstrării distanței fizice, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă;

– informarea permanentă a personalului, elevilor și părinților/reprezentanților legali cu privire la măsurile de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2;

– necesitatea izolării la domiciliu a elevilor, în cazul apariției febrei sau a altor simptome specifice COVID-19 (tuse, dificultate în respirație, pierderea gustului și a mirosului) la elev sau la un alt membru al familiei.

Organizarea circuitelor în interiorul școlii (curte, săli de clasă, coridoare etc.) prin demarcare cu benzi vizibile care să asigure „trasee prestabilite“ de intrare, deplasare în interiorul unității de învățământ și de părăsire a acesteia, facilitând păstrarea unei distanțe fizice între elevi.

Vor fi amplasate indicatoare vizibile și ușor de înțeles (panouri, săgeți etc.). Vor fi limitate întâlnirile între elevi, prin stabilirea unor zone de așteptare, astfel încât să fie asigurată distanțarea fizică.

La intrarea în școală și pe coridoare, la intrarea în fiecare clasă vor fi așezate dispensere/flacoane cu soluție dezinfectantă pentru mâini, astfel încât să fie facilitată dezinfecția frecventă. La intrarea în școală și în toate locurile cu o bună vizibilitate vor fi afișate materiale de informare (postere) privind măsurile de igienă/protecție.Ușile vor fi menținute deschise, dacă este posibil, pentru a evita punctele de contact.

Va fi gestionat fluxul de elevi care merg la toaletă (plecarea și întoarcerea de la/la clasă, evitarea aglomerării în interiorul grupului sanitar);Elevii trebuie să se spele pe mâini înainte și după ce merg la toaletă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement