Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Început de școală, 8 noiembrie. MĂSURILE din ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației

Publicat

Au fost făcute modificări prin ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, prin care sunt stabilite regulile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată în contextul pandemiei.

Vezi Cum începe școala luni, 8 noiembrie. Declarațiile ministrului Educației despre noile reguli

Potrivit documentului, se reiau cursurile cu prezența fizică în unitățile de învățământ unde cel puțin 60% din personal este vaccinat.

Se reiau cursurile în sistem online în unitățile de învățământ unde mai puțin de 60% din personal este vaccinat.

Decizia privind modul de desfășurare a activității (online sau fizic) este luată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, cu informarea IȘJ.

Decizia se emite prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar.

Prin excepție, unitățile de învățământ special reiau cursurile în format de prezență fizică.

Vezi Ordinul comun miniștrii Educație și Sănătate 5 nov 2021

Ordinul comun urmează să fie publicat vineri în Monitorul Oficial.

Masca de protecție

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta unității de învățământ, cu excepția preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educație fizică.

Nu trebuie să poarte mască nici personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de învățământ special, în situația în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care se vor putea folosi viziere.

Vezi LISTĂ: Cum încep școala elevii din Alba, luni. Cine merge la școală și cine rămâne acasă pentru ore online

Modificările din ordinul comun

După art. 3 se introduce un articol nou, art.31 cu următorul cuprins:

Art. 31  ,,(1) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.

(2) Începând cu data de 8 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de  60% din personal este vaccinat.

(3)  Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.

4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60% menționat la alin (1).

(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal  pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.

(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 8 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”

2.  În Anexă – Măsurile sanitare şi de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, la punctul III. Măsuri de protecție la nivel individual, punctul 2.

Purtarea măștii de protecție, lit. a) și lit. c) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„a) purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta unității de învățământ.

c)  masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educație fizică în condițiile art. 3 alin. (8) din prezentul ordin.”

3. În Anexă – Măsurile sanitare şi de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, la punctul III. Măsuri de protecție la nivel individual, punctul 2.

Purtarea măștii de protecție, după lit. e), se introduce o nouă literă, litera f), cu următorul cuprins:

„f) masca de protecție nu este obligatorie pentru personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de învățământ special, în situația în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care se vor putea folosi viziere”.

În afară de aceste modificări, rămân în vigoare celelalte reguli din ordinul emis în octombrie.

SCENARIILE:

a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat;

c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax