Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

DOCUMENT: Localitățile din Alba aflate în scenariul galben de începere a școlii. Alba Iulia va urma un scenariu hibrid

Publicat

11 localități din județ se află teoretic în scenariul galben de începere a școlii, transmit autoritățile. Este vorba despre Alba Iulia, Albac, Berghim, Blandiana, Gârbova, Miraslău, Poșaga, Săliștea, Stremț, Șugag și Mogoș, unde rata de infectare depășește 1 la mia de locuitori. Totuși, fiecare caz va fi tratat în parte. 

Scenariul galben presupune că elevii vor veni la școală prin rotație la una sau două săptămâni și restul să facă școală online.

În municipiul Alba Iulia, deja unele unități de învățământ au anunțat că au ales scenariul hibrid.

”Dacă vom avea cazuri de focar de familie, vom ține cont de acest lucru, iar dacă la școala din acea comună învață 6,8, 10 elevi sunt sigur că putem asigura o distanțare la acea școală. Vom aborda fiecaesituație în parte,” a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Vezi LIVE VIDEO: Început de an școlar în ALBA. Măsurile anunțate de autorități pentru cursurile în școli din 14 septembrie

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, fiecare unitate de învățământ va alege până în 10 septembrie ce scenariu va aplica pentru începutul anului școlar, în funcție de rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

Dacă aceasta este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ.

Între 1 și 3 rata incidenței, se optează pentru scenariul hibrid (scenariul 2), iar în localitățile cu rată peste 3 se face școală online.

Cine vine la școală și cine nu

În scenariul 2, elevii din învățământul primar și cei din clasa a VIII-a vin la școală zilnic. Doar pentru ceilalți se aplică schema de rotație. În plus, autoritățile au precizat că dacă sunt elevi puțini, se pot aplica măsurile de distanțare fizice, nefiind nevoie de școală online.

Școlile din Alba Iulia, unde incidența este de 1,11, se va urma un scenariu hibrid.

Documentul cu rata de infectare la mia de locuitori pe fiecare UAT din județul Alba poate fi consultat AICI

Vezi ALBA: Incidența cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 14 zile. Situația pe localități, prezentată de Ministerul Sănătății

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Grija

    marți, 08.09.2020 at 15:07

    Grija fata de copii trebuie sa primeze !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax