Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE VIDEO: Început de an școlar în ALBA. Măsurile anunțate de autorități pentru cursurile în școli din 14 septembrie

Publicat

Reprezentanții autorităților județene din Alba prezintă luni măsurile pentru începutul anului școlar 2020-2021 în unitățile de învățământ.

Informațiile sunt prezentate de prefectul de Alba, Nicolae Albu, inspector școlar general Cornel Sandu și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

În actualizare

Potrivit Ordinului comun nr.5487/31 august, al minștrilor Sănătății și Educației, fiecare unitate de învățământ va alege până în 10 septembrie ce scenariu va aplica pentru începutul anului școlar.

Vezi și TOP localități din județul Alba după incidența cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 14 zile. LISTA prezentată de DSP

Procedura este următoarea:

Direcția de sănătate publică județeană/a municipiului București (DSP) informează până la data de 7 septembrie inspectoratul școlar județean, comitetul județean pentru situații de urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Citește și ALBA: Incidența cazurilor noi de COVID-19, în ultimele 14 zile. Situația pe localități, prezentată de Ministerul Sănătății

Inspectoratul școlar județean transmite unităților școlare informarea DSP referitoare la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, pentru stabilirea scenariului de funcționare.

Comitetul județean pentru situații de urgență va emite, până la data de 10 septembrie, hotărârea privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ pentru începutul anului școlar 2020-2021.

Vezi și Început de an școlar: GHIDURILE oficiale pentru grădinițe, școli și profesori, publicate de minister. Scenarii și condiții

Vă reamintim care sunt cele trei scenarii pentru desfășurarea activităților în școală:

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3: Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

În fundamentarea hotărârii se va utiliza următorul raționament:

1. Dacă rata incidenței cumulate este sub 1/1.000 locuitori – se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de infrastructura și resursele existente la nivelul unității de învățământ.

2. Dacă rata incidenței cumulate este între 1-3/ 1.000 locuitori – se va aplica scenariul 2 pentru toate unitățile de învățământ din localitate.

3. La o rată a incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP va prezenta CJSU o analiză a situației epidemiologice din localitate.

În funcție de existența transmiterii comunitare în localitate și numărul de focare existente în unitățile de învățământ din localitate, precum și alte criterii de risc, CJSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față din unitățile de învățământ (scenariul 3), cursurile desfășurându-se online.

În absența unei astfel de decizii, unitățile de învățământ din localitatea respectivă vor funcționa în scenariul 2.

În contextul confirmării unuia sau mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul unei unități de învățământ se vor aplica criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ din prezentul ghid, clasa sau întreaga școală putând fi închisă pentru 14 zile, cursurile desfășurându-se online.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax