Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: PNL Alba, locul doi la nivel național la europarlamentare. Câte voturi au luat și unde nu și-au atins țintele

Publicat

p

Organizația județeană Alba a PNL este pe locul al II-lea pe țară în ceea ce privește procentele obținute la alegerile europarlamentare, după cea din Sibiu. Filiala a obținut 46,5%, în timp ce în județul președintelui liberalii au scos 48,3%.

Un document intern al partidului, obținut de Alba24 de la nivel central, arată unde a câștigat partidul, unde a pierdut și câte voturi a pierdut față de țintele stabilite înainte de alegeri. 

liberali

Liberalii au avut pe listă trei candidați cu legături în județul Alba: Rareș Bogdan, născut la Ocna Mureș (locul I pe listă), Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia (locul II pe listă) și Dan Motreanu, fost consilier județean, fost angajat al ADR Centru, ajuns ministru al Agriculturii, în prezent președintele filialei PNL Călărași. Prezența acestora pe listă ar putea justifica scorul mare pe care l-au obținut.

Cele mai slabe rezultate ale liberalilor s-au înregistrat la Harghita – 4,7%, Covasna – 8,6% și, surprinzător, la București – 15,8%, acolo unde președintele Cristian Bușoi a trebuit să își dea demisia.

v Bușoi va fi înlocuit cel mai probabil chiar de Rareș Bogdan, susținut de Florin Roman.

Partidul nu și-a atins targetul stabilit inițial în 29 de județe. De exemplu, la Cluj, unde a obținut doar 30,3% în ciuda așteptărilor foarte mari.

t

Potrivit documentului citat, liberalii nu și-au atins targetul nici în Diaspora. În total, aceștia au pierdut 258.258 față de targetul stabilit la nivel național.

Astfel, PNL a luat la alegerile europarlamentare 2.446.536 de voturi, PSD 2.040.424, iar USR, le-a încurcat tuturor socotelile cu 2.025.351 de voturi obținute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax