Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENT: PNL Alba, locul doi la nivel național la europarlamentare. Câte voturi au luat și unde nu și-au atins țintele

Publicat


p

Organizația județeană Alba a PNL este pe locul al II-lea pe țară în ceea ce privește procentele obținute la alegerile europarlamentare, după cea din Sibiu. Filiala a obținut 46,5%, în timp ce în județul președintelui liberalii au scos 48,3%.

Un document intern al partidului, obținut de Alba24 de la nivel central, arată unde a câștigat partidul, unde a pierdut și câte voturi a pierdut față de țintele stabilite înainte de alegeri. 

liberali

Liberalii au avut pe listă trei candidați cu legături în județul Alba: Rareș Bogdan, născut la Ocna Mureș (locul I pe listă), Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia (locul II pe listă) și Dan Motreanu, fost consilier județean, fost angajat al ADR Centru, ajuns ministru al Agriculturii, în prezent președintele filialei PNL Călărași. Prezența acestora pe listă ar putea justifica scorul mare pe care l-au obținut.

Cele mai slabe rezultate ale liberalilor s-au înregistrat la Harghita – 4,7%, Covasna – 8,6% și, surprinzător, la București – 15,8%, acolo unde președintele Cristian Bușoi a trebuit să își dea demisia.

vBușoi va fi înlocuit cel mai probabil chiar de Rareș Bogdan, susținut de Florin Roman.

Partidul nu și-a atins targetul stabilit inițial în 29 de județe. De exemplu, la Cluj, unde a obținut doar 30,3% în ciuda așteptărilor foarte mari.

t

Potrivit documentului citat, liberalii nu și-au atins targetul nici în Diaspora. În total, aceștia au pierdut 258.258 față de targetul stabilit la nivel național.

Astfel, PNL a luat la alegerile europarlamentare 2.446.536 de voturi, PSD 2.040.424, iar USR, le-a încurcat tuturor socotelile cu 2.025.351 de voturi obținute.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Ce pedeapsă a primit un tânăr din Cugir, care a amenințat cu moartea bătaia și mutilarea un agent de poliție

Publicat

politie

Un tânăr de 19 ani, din Cugir, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu amânare, după ce a amenințat cu moarte, bătăia și cu mutilarea un agent de poliție.  Fapta s-a petrecut în data de 6 octombrie a anului 2018. Atunci agentul de poliție S.Ș. a intrevenit pe o stradă din municipiu, fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 18.300 de lei, pensia medie pentru magistrați. Câte pensii de serviciu se plătesc în România

Publicat

Peste 3.800 de persoane beneficiau de pensii de serviciu, la finalul lunii iulie 2019, în baza Legii 303/2004, privind statulul procurorilor şi judecătorilor. Pensia medie în cazul acestor beneficiari era de 18.315 lei, din care 17.143 de lei cotă suportată din bugetul de stat, informează Mediafax. În total, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PROGRAM Zilele Municipiului Sebeș. Concerte, momente artistice, spectacol de lasere și artificii, între 22 și 25 august

Publicat

Locuitorii din Sebeș dar și turiștii aflați în municipiu la sfârșitul aceste săptămâni sunt invitați la un adevărat maraton al distracției. În perioada 22 – 25 august, cu ocazia Zilelor Municipiului Sebeș 2019, în Parcul Arini dar și în localitate Petrești vor avea loc concerte, expoziții, târguri, prezentări, animații pentru copii și multe alte surprize. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un fost elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, pilot de elicopter. Va pleca în prima sa misiune internațională, în Mali

Publicat

sebastian

Un fost elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a îndeplinit visul. Sebastian Oniga este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională. Tânărul locotenent a știut de când avea 13 ani că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate