Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Documentarul „Revision”, realizat în Berlin, despre povestea unei familii din Alba Iulia, proiectat la Festivalul TIFF din Cluj-Napoca

Publicat

Vineri, 1 iunie 2012, începe cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, în Cluj-Napoca. Timp de zece zile, în mai multe locații din oraș, vor fi proiectate sute de filme realizate în toată lumea, organizate pe 22 de categorii. Printre acestea, la categoria „Ce se întâmplă, documentarule?” se găsește și filmul „Revision” („Reconstituirea”), produs în Germania, un documentar care reconstruiește povestea absolut zguduitoare a două familii de etnie romă din România: familia Călderar din Alba Iulia și familia Velcu din Craiova.

„Pe 29 iunie 1992, un fermier descoperă două cadavre într-un câmp de porumb din nord-estul Germaniei. Cercetările poliţiei dezvăluie că cei doi morţi sunt cetăţeni români, ucişi de vânători în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa. Vânătorii spun că i-au confundat pe cei doi cu porci mistreţi. Patru ani mai târziu, procesul începe, iar verdictul este „nevinovat”. Cu întoarcerea la locul crimei, un caz închis din punct de vedere legal, este redeschis din punct de vedere cinematografic”. Acesta este synopsis-ul filmului, redat de organizatorii TIFF.

Documentarul „Revision” („Reconstituirea”) a fost realizat în vara anului 2011 în Alba Iulia, Craiova, Berlin și Zaragoza și a fost proiectat în premieră mondială, pe data de 12 februarie 2012, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, „Berlinale”.

La Festivalul TIFF din Cluj-Napoca, filmul va avea două reprezentații, una în prima zi de festival, vineri, 1 iunie, la ora 15.15, la Odeon Cineplex, din cadrul complexului comercial Polus Center, a doua pe data de 5 iunie, la ora 17.30, la cinema Victoria, iar prețul unui bilet este de 8 lei.

La prima reprezentație, vineri, 1 iunie, va fi prezent și regizorul filmului, Philip Scheffner, câțiva membri ai familiilor și câțiva membri ai echipei de producție. Aceștia vor desfășura o sesiune de dezbateri, discuții, întrebări și răspunsuri.

Citiți aici mai multe despre controversata poveste a filmului „Revision” și vedeți cum s-a desfășurat premiera mondială a acestuia, la Festivalul „Berlinale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax