Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Documentarul ”Maria – Inima României” vine la Alba Iulia, cu ocazia festivităților dedicate zilei de 1 Decembrie

Publicat

regina maria

Documentarul de succes „Maria – Inima României”, în varianta integrală a regizorului  vine la Alba Iulia, în cadrul unei proiecții speciale realizate la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia pe 29 noiembrie, vineri, la ora 17.00.

Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate. Locurile se pot rezerva aici și aici.

Proiecția documentarului la Alba Iulia marchează cei 100 de ani care au trecut de la momentul istoric în care Regina Maria s-a impus în fața liderilor lumii în cadrul Conferinței de Pace de la Paris, în martie 1919, contribuind la crearea României Mari.

CITEȘTE ȘI: 1 Decembrie la Alba Iulia: TOȚI ARTIȘTII care urcă pe scenă, la Festival de România 2019, de Ziua Națională

Dan Drăghicescu – producător asociat, prezent pe parcursul filmărilor pentru documentar la București, Moscova, Germania, Paris și alte nouă țări, vine la Alba Iulia pentru a prezenta publicului documentarul și pentru a oferi o sesiune de întrebări și răspunsuri tuturor celor interesați de informații din culisele acestui film istoric.

Evenimentul organizat la Alba Iulia este realizat cu suportul Clubului Rotary Alba Iulia, cetatea fiind a 3-a destinație în cadrul Turneului Național, desfășurat pe parcursul a 6 luni și care va ajunge în 15 orașe ale țării.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2019 la Alba Iulia: PROGRAMUL FINAL al manifestărilor dedicate Zilei Naționale la Sărbătoarea MARII UNIRI

Încă de la debutul acestui turneu, „Maria – Inima României” s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecțiile desfășurate în București și Constanța rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record. Documentarul a fost lansat în anul 2018 pe ProTV iar în prezent poate fi urmărit pe HISTORY.

VEZI ȘI: Ziua Națională la Alba Iulia, sărbătorită cu 10.000 de porții de fasole cu cârnați, la Festival de România, în 1 Decembrie 2019

„Alba Iulia este cheia poveștii noastre și reprezină centrul vieții Reginei Maria” a declarat, de la New York, John Florescu – producătorul executiv al documentarului. „Este locul unde oamenii au votat pentru unirea cu Transilvania și în care Regina Maria a fost încoronată în 1922.”

Spre finalul vieții sale, Regina Maria se întreba, într-o scrisoare adresată conaționalilor ei, ce a fost oare mai pregnant în viața ei tumultoasă „…mai multă bucurie sau mai multă întristare”. „Sunt destul de sigură că o mare parte din acea bucurie a fost aici, la Alba Iulia”, mărturisea ea.

„Din perspectiva producătorului, Alba Iulia a fost o locație perfectă pentru noi, combinând momente istorice esențiale cu frumusețea dramatică a arhitecturii, pe care am surprins-o în filmările aeriene cu dronă” a subliniat Domnul Florescu.

Filmările originale realizate la Alba Iulia la acea vreme, și incluse în cadrul documentarului au fost colorizate la Paris pe parcursul mai multor luni. Demersul s-a realizat cu implicarea a 12 cercetători care au studiat îndeaproape culorile acelei epoci: uniforme, vestimentație, bijuterii, trenuri etc. Documentarul debutează cu Alba Iulia și revine asupra acestui oraș legendar pe parcursul a mai multe momente ale sale.

După proiecția de la Alba Iulia, Turneul Național „Maria – Inima României” continuă la Timișoara, pe 2 decembrie. Apoi documentarul va ajunge la Sinaia în data de 5 decembrie și va fi prezentat la Sibiu, pe 23 ianuarie 2020.

Filmul „Maria – Inima Romaniei” este o producție independentă Chainsaw Film Productions și se bucură de susținerea Academiei Române și a Institutului Cultural Român. Realizarea sa a fost posibilă cu susținerea unor sponsori importanți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax